Het Licht Zoekt Naar Een Verenigd Hart

Dr. Michael LaitmanKabbalah, de methode van het verwerven van de Hogere Wereld, bevat twee delen:

1. Het eerste deel vertelt ons over hoe we met elkaar verbinden of hoe te streven naar verbinding en eenheid;
2. Het tweede deel vertelt ons over hoe we de invloed of het effect van het Hogere Licht op ons kunnen roepen.

Voordat we beginnen te studeren moeten we doordrongen zijn door de aspiratie onze verlangens te verbinden. Iedere persoon zal dan een veel groter verlangen dan zijn eigen verlangen ontvangen. Hij begint vervuld of doordrongen te worden door gedachten, kwaliteiten en verlangens van andere mensen die net als hij vol verlangen streven naar hetzelfde resultaat en hetzelfde doel. Dit moet onze belangrijkste intentie voor de studie zijn.

Een persoon die zich niet voor de studie op deze manier heeft voorbereid, mist vrijwel alles, omdat de invloed van het Hogere Licht niet naar het verlangen van ieder persoon komt, maar naar de aspiratie die ieder van ons heeft ten opzichte van anderen. Dit betekent onze gemeenschappelijke aspiraties met elkaar verbinden, met iedereen samen zijn in één gemeenschappelijk verlangen.

Als ik me dit ene gemeenschappelijke verlangen voorstel en verlang om hierin te worden opgenomen “als één man,” als vóór het breken van Adam in afzonderlijke zielen, dan zal mijn aspiratie de invloed van het Hogere Licht ontvangen. Dan zal ik echt, als gevolg van deze inspanningen, spirituele verwezenlijking bereiken.

Echter, als ik naar de les kom en luister zonder deze inspanningen, zonder pogingen te maken om opgenomen te worden in het gemeenschappelijk verlangen, dan heeft het Hogere Licht niets waarmee het mij innerlijk kan beïnvloeden. Ik heb niet voor een oppervlak of basis gezorgd die het kan beïnvloeden en daarom zullen al mijn acties uitsluitend formele kennis ontlokken. Dat is het. Ik zal horen en memoriseren wat er geschreven staat in het boek, maar niet meer.

Daarom moet het voor ons glashelder zijn dat het Hogere Licht alleen komt naar gelang onze wederzijdse inspanningen. Ze moeten wederzijds zijn! Daarom is de voorwaarde voor het aantrekken van het Licht naar ons, dezelfde voorwaarde zoals dat was vereist tijdens de ontvangst van de Torah: “te zijn als één man met één hart.” Alleen in dit geval komt het Licht.

Laten we dus proberen om op deze manier te denken.

From the 3rd lesson of the Berlin Convention on 1/28/11

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: