De Huidige Situatie Is Een Oefening Van De Schepper

Dr. Michael LaitmanVraag: Uiteindelijk moeten we ons realiseren dat we willen verbinden, maar dat niet kunnen. Maar waarom vergeet ik dit steeds?

Antwoord: Je vergeet het niet. Baal HaSulam heeft een artikel geschreven, genaamd “The Wondrous Quality of Remembering,” waarin wordt uitgelegd hoe het mogelijk is voor mij om te herinneren en dan iets te vergeten. Het is gewoon de Reshimot die te voorschijn komt en door mij heen passeert.

Daarom moet je geen spijt hebben van iets dat je vergeten bent uit het verleden of iets nieuws dat je niet wilt. Je moet iedere staat accepteren als een werkoefening en dit realiseren. Ik heb alles, wat ik heb, nodig. Ik neem mezelf pas waar nadat er iets in mij is opgedoken en vanuit dat punt begin ik te werken.

Ongeacht wat voor verlangens en gedachten er in je wakker worden om je met deze onverwachte “verassingen” of oneindige herhalingen te verwarren; ze gaan niet weg totdat je ze voor het einde realiseert, totdat je besluit dat deze gedachte niet geschikt is en je niet hierop wilt richten óf dat het wenselijk is en je wilt het je wel realiseren voor het einde. Niets gaat weg totdat je de uiteindelijke analyse maakt.

De snelheid van het realiseren van je verlangens en gedachten hangt af van je bereidheid om het te tolereren en hierboven uit te stijgen door te werken met geloof boven rede. Met andere woorden, het hangt alleen af van hoe je in de omgeving bent opgenomen.

Vraag: Waarom moet ik dit tolereren?

Antwoord: Omdat je verplicht bent niet weg te rennen van deze verlangens, maar ze te analyseren en behouden en boven hen uitstijgen.

Ik krijg bijvoorbeeld een onplezierige gedachte. Dan word ik opgenomen in de studie en de groep en behoud een afstand tussen mezelf en de verstoring die me zorgen maakt. Ik beslis voor mezelf dat de ene meer belangrijker is dan de ander. Ik blijf die richting uitgaan, totdat deze slechte gedachte naar de bodem wordt afgevoerd en verdwijnt. Dit is hoe ik het analyseer. Daarna blijft het keer op keer gebeuren, totdat ik het compleet “vertrap.”

Van het eerste deel van de  Daily Kabbalah Lesson 2/21/11, Writings of Rabash

Verwante Materialen (Engels):
Lower Your Head And Take As Much As You Want
Faster Than Time
What Is More Important: The Speed Or The Depth Of The Analysis?

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: