De Eerste Plaag Van Egypte

Dr. Michael LaitmanVraag: Welk groter kwaad zouden we in onszelf moeten onthullen met de bedoeling dat het Licht in ons zal schijnen?

Antwoord: We moeten inzien dat onze aangeboren natuur Farao (ego) is, die het niet toestaat om boven onszelf uit te stijgen. We zouden het eigenlijk moeten haten maar we houden er nog altijd van. We blijven ervan genieten dat we er nog steeds in leven. Wanneer we in deze huidige situatie tegenslagen beginnen te ontvangen, worden we teleurgesteld in onze natuur en beginnen we te begrijpen dat we spiritualiteit via deze weg niet kunnen bereiken.

Dus voor de eerste keer moeten we onze kwade eigenschappen onder ogen zien als onze rivaal die tegenovergesteld aan de Schepper (spiritualiteit) is. Dit wordt er bedoeld met de eerste plaag van onze Farao.

Wat de andere negen plagen betreft, denk ik niet dat we nog negen van zulke Conventies nodig hebben. Het zal mogelijk zijn om hen in onze gemeenschappelijke verbinding tijdens onze dagelijkse lessen te ondergaan. We zullen er snel doorheen gaan omdat de sleutel van ieder spiritueel niveau de eerste fase is.

Later zal het alleen maar routine worden totdat een bepaald niveau compleet is geworden.
Op dit moment bijvoorbeeld beginnen we bewust te worden van ons eigen kwaad. Met dit proces zijn we begonnen. De volgende keer zal het de ontsnapping aan Farao zijn; de uittocht uit Egypte en dit is wat er wordt bedoeld met spirituele geboorte….

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed