Het Bereiken Van De Namen Van De Schepper

Dr. Michael LaitmanHet artikel van Baal Ha Sulam: De Leer van Kabbalah en de essentie “sectie” spirituele uitingen: Het geestelijke heeft geen beeld dus is het niet uit te drukken in letters. Zelfs als we het in het algemeen uitleggen dat het eenvoudige Licht dat neerdaalt en zich uitstrekt naar de zoeker en die ermee wordt bekleed tot een hoeveelheid die genoeg is voor Zijn openbaring, is dit ook een geleende expressie. Omdat alles wat in de spirituele wereld Licht wordt genoemd, niet gelijk is als het licht van de zon of van een kaarslicht.

Voor iemand die geen spiritualiteit waarneemt zijn spirituele concepten een totale warboel van woorden. Hij is dan als een kind die de betekenis van de woorden die volwassenen uitspreken niet begrijpt maar ze gewoon herhaalt. En wanneer je hem een verwijt maakt met de woorden: Wat heb jij gedaan? Klinkt een vrolijk echo: Wat heb jij gedaan?

Met andere woorden, we begrijpen niet welke geestelijke verschijnselen de woorden weergeven, en net als kinderen herhalen we de woorden van de Kabbalisten. Echter geleidelijk moeten we de juiste betekenis benaderen en voelen wat er achter deze woorden schuilgaat.

Alle spirituele concepten beelden het verlangen uit, omdat er niets anders bestaat in de hele werkelijkheid. Er is een verlangen (spiritueel vat ) en iets dat het vult. De impressie in het verlangen noemen we het “Licht”.

Verlangen is verdeeld in vijf niveaus: Keter, Hochma, Bina, Zeir Anpin en Malchut. In overeenstemming met het verlangen, onthullen we in vijf types van het Licht: Nefesh, Ruach, Neshama, Haya en Yechida. De som van deze vijf Lichten en vijf verlangens definiëren de “namen van de Schepper” iemand die me beïnvloedt. De Schepper is degene die de verlangens in mij heeft gecreëerd en me schermen voor hen gaf. Hij is diegene die alles voor mij heeft geregeld op een manier dat ik zijn invloed voel bij alles wat ik doe. Hij deed alles. Ik voel alleen de gevolgen van zijn acties.

Daarom wordt alles wat ik waarneem “het werk van de Schepper” genoemd. Ik noem Hem bij de naam die wordt ingeleid door de som van mijn verlangens en verlichting die ik in hen voel, dat komt door de impressie die ik ontvang. Dit is de manier waarop woorden in spiritualiteit gevormd zijn.

We hoeven alleen onszelf te begrijpen, en dan zullen we de Schepper in ons onthullen. Dit is waarom we Hem Bo-Reh noemen (kom en zie ). De naam van de Schepper is mijn waarneming van Zijn eigenschap van het geven die in mij verschijnt. Eerst zijn we als kinderen, we herhalen de vage woorden na de Kabbalisten: Keter, Hochma, Bina, Ab, SAG, enzovoort. Eventueel zullen we echter hun betekenis moeten bereiken en beginnen hen te voelen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: