Heb Je De Wens Naar Binnen Te Gaan?

Dr. Michael LaitmanDe Zohar, hoofdstuk “Lech Lecha (gaat voort)”, Alinea 237: Toen de Schepper, Bina de wereld wilde creëren, wat ZA (Zeir Anpin) is, ontlokte Hij een vlam van een harde vonk en blies wind in wind, en de vlam werd verduisterd en verbrand. Hij ontlokte een enkele druppel van de zijden van de diepte en voegde ze samen, de druppel en de vlam, en de wereld werd met hen gemaakt, ZA.

Het Opperste Bestuur daalt neer naar ons vanaf het systeem dat GAR van de wereld van Azimut genoemd word. Daaronder woont Zeir Anpin die we de Schepper noemen omdat Hij de hoogste is ten opzichte van Malchut van de Wereld van Atzilut, de plaats waar alle zielen samenkomen.

Op dit ogenblik zijn onze zielen echter gebroken en wonen we onder Malchut. Wanneer de gebroken zielen een verlangen hebben voor correctie, laten ze een gebed naar haar opstijgen. Maar hoe weten ze wat deze correctie met zich meebrengt? Ze willen samenblijven! Ze zeggen:”We zijn bereid om een belofte aan elkaar af te leggen en ons te verenigen”. Malchut betekent de montage van alle zielen die verlangen naar de Schepper (Isra-El) hebben. Alleen hij die zonder enige uitzondering samen met de anderen wil zijn, zal in staat zijn om Malchut binnen te gaan, en diegene die het niet wil, zal hier niet toe in staat zijn.

Deze voorwaarde is heel helder en simpel, en iedereen is welkom. De deur is open, treed binnen! Maar bij de ingang, ontmoet je de voorwaarde, en als je dat doet, zul je binnenkomen, en doe je het niet, dan kom je niet binnen. Als je het verlangen hebt om binnen te komen, moet je jezelf voorbereiden.

Alle zielen die Malchut binnentreden, komen samen en laten een gebed naar de schepper opstijgen (Zeir Anpin). Dit gebed is een aanvraag om gelijk aan Hem te worden. In het begin laten we onze eerste gebed opstijgen met behulp van de groep naar Malchut. Vanaf Malchut, laten we het gebed verder opstijgen naar Zeir Anpin. Zeir Anpin verzamelt ons gebed en laat het verder opstijgen naar Bina (Ima-Illaa) , en daar ontvangt het de Kracht, het Licht en anti egoïstische schermen namens ons. Dan daalt het weer af en geeft deze Kracht naar onderen door aan Malchut, die het dan doorgeeft aan de zielen die deel van haar uitmaken. Op deze manieris iedereen die Malchut binnengekomen is verleend met het gehele Licht wat aan hem van Boven is beloofd.

Dit is alles waar in de Zohar over gesproken word, en dit is het enige systeem dat in het heelal bestaat.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed