Inleiding Naar Het Boek Van Zohar: Het Beklimmen Van De Stappen Van Het Egoïsme

Dr. Michael Laitman Uitreksels uit mijn nieuwe boek, Een Inleiding naar het Boek van Zohar

Om eerlijk te zeggen zijn we er niet erg succesvol in om alle positieve en negatieve dingen te verbinden met de Schepper, of in het begrijpen dat alles alleen van Hem komt en alleen omwille van een positief doel. Daarom bestaat ons werk uit het Hem te vragen voor de kracht die alles met Hem verbindt als de enige bron.

Ons ego groeit voortdurend, wordt sterker, slechter, en iedere keer gemener. Dit dwingt ons om steeds meer te wenden naar de Schepper, om voortdurend meer kracht van Hem te ontvangen om ons egoïsme te overwinnen. Dit is zodat ons ego ons niet in de war brengt, door ons te laten denken dat er iemand anders is dan Hij en dat Hij niet alleen goed is en goed doet.

Dus, als gevolg van dit groeiende ego stijgen we hoger en hoger totdat het gehele egoïsme, dat in ons verborgen is, onthuld wordt en we een complete gehechtheid met de Schepper bereiken door net als Hij te worden.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: