Mega Congres 2010 – Een Opening Naar De Spiritualiteit

Vraag: Hoe kan ik mezelf op het Mega Kabbalah Congres voorbereiden, dat dit weekend (23-25 juli) plaats vindt, opdat ik er naar toe kan gaan als ware ik onderweg naar het feest van de Koning?

Mijn Antwoord: Door tijdens het Congres bij elkaar te komen, kunnen we een inspanning leveren om het spirituele leven te ervaren, ook al is het voor alleen maar even. Het spirituele leven is eenheid gebouwd binnen in een spiritueel vat. Het is de verbinding tussen ons die we in de spirituele wereld ervaren. Het is de eenheid van de tegenstrijdige onderdelen. Deze onderdelen weerstaan en bevechten elkaar, maar hierboven verkrijgen we eenheid omdat we er naar verlangen en er naar streven.

Dit verlangen trekt het Licht aan. En ook al zijn we er niet klaar voor om het voor altijd te houden, kunnen we tenminste voor een tijdje het gevoel van de spiritualiteit behouden. Het is oké als we later weer neerdalen. Dit kan wel of niet gebeuren. We kunnen vallen, maar ook zeker nog hoger stijgen, beginnende bij deze eerste spirituele gradatie.

Ik denk dat we het kunnen doen. We hebben alle nodige instrumenten: kennis, de stof, voorbereiding, het externe systeem en de verbinding tussen ons in. Alles is klaar. Nu moeten we het gebruiken! Alles is alleen van onszelf afhankelijk. We zullen in staat zijn om de spiritualiteit te ervaren indien we er sterk naar verlangen om ons met elkaar te verbinden en het spirituele leven te vinden binnen deze verbinding in, binnen schenking in, en boven ons eigen individuele egoïsme.

Het belangrijkste is dat we spiritualiteit moeten voelen en er geen genot van mogen ontvangen. Als we dit doen, zullen we zeker neerdalen. Echter als we het voelen, en het alleen maar gebruiken met het doel om aan elkaar te geven, waarbij we onszelf beschermen van het egoïstisch te gebruiken, zal het Licht aan ons onthuld worden.

Uit het vierde deel van de Dagelijkse Kabbalah Les 18-07-2010 “Inleiding tot het Boek Panim Meirot u Masbirot”.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed