Het Verstand Kan De Zohar Niet Bevatten

Dr. Michael LaitmanEen vraag die ik heb gekregen: Soms is de tekst van De Zohar zo duidelijk geschreven dat het direct tot me lijkt te spreken en het direct over mij lijkt te hebben.

Mijn Antwoord: Je moet slim zijn en beseffen dat ook al een deel van de tekst duidelijk lijkt te zijn, je het niet méér begrijpt dan het onduidelijke deel. Begrip op dit punt doet er neit toe. In je huidige toestand begrijp je niets.

Als het per ongeluk, lijkt dat je deze woorden bij elkaar kunt zetten en ze een bepaalde betekenis toe kunt kennen, is het een probleem dat je in de war bent. Het heeft niets te maken met de intentie van de auteurs van De Zohar. Ze schrijven over eigenschappen en handelingen waar je nog geen verbinding mee hebt. Geen enkel woord daar heeft het over een persoon in deze wereld of de handelingen die hij of zij hier verricht.

Gooi je verstand zo snel mogelijk aan de kant. Dit is de grootste gunst dat je voor jezelf kunt doen.

Vervolg van de vraag: Soms spreekt De Zohar over iets wat niet te begrijpen is, en dit maakt het voor mij makkelijker om me op de intentie te concentreren.

Mijn Antwoord: Dat je dieper in de intentie duikt, is niet afhankelijk van de mate waarin de tekst duidelijk voor je is. Het heeft absoluut geen verband er mee in hoeverre jij de tekst begrijpt.

Stel je bijvoorbeeld voor dat ik op dit moment alleen maar naar de tekst luister, zonder Hebreeuws te kunnen en ook zonder een vertaling te hebben. Dan denk ik alleen over dit medicijn na en hoe het me zal beïnvloeden en genezen. Dit is alles. Dit is alles wat je nodig hebt.

Stel ik kom bij de arts en hij schrijft me een bepaald medicijn voor. Hij noemt een of andere lange naam in het Latijn die betrekking heeft op zijn chemische samenstelling. Moet ik nu écht weten hoe dit medicijn werkt, wat zijn samenstelling is en waarom het zo heet? Moet ik echt al deze dingen kennen zodat ik ga geloven dat het me gaat helpen en me gaat genezen?

Ik hoef alleen maar te begrijpen wat de arts zegt wat betreft het innemen van het medicijn en niets meer. Alle andere informatie kan me alleen maar schaden. Ik ga me gedragen alsof ik heel slimben en verstand heb over deze zaken. Maar de arts heeft het recht om jou te behandelen en niet jij zelf. Je hoeft jezelf niet te behandelen. De instructie zegt: “Als je ziek bent, ga naar de arts (Nitan La Rofe Lerapot).” 

Is de intentie afhankelijk van hoe goed je de tekst begrijpt? Er is er geen verband tussen, op geen enkele wijze.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed