Het Spijt Me, Het Was Niet Mijn Bedoeling Om Je Wakker Te Maken

Heb5Des te meer de Schepper ons ontwaakt, des te groter Zijn verwachtingen. De Schepper ontwaakte enkele miljoenen mensen die op deze tijd de Zohar studeren en Hij wacht voor hun correcte, bewuste en vrijwillige reactie die hun bereidheid zal manifesteren om “wakker te worden.” “Ontwaken van beneden” (Itaruta de-Letata) moet gelijk worden met het “ontwaken van Boven”(Itaruta de-Letata). Wanneer deze twee processen samenvallen, zal het Licht van de Schepper ons vullen.

Eerst stuurt de Schepper ons een impuls van Boven om ons te inspireren: we openen een boek en beginnen te lezen en studeren. Later wordt het te moeilijk voor ons. Maar waarom, wat is de bedoeling? Het is omdat deze sensatie ook afkomstig is van de Schepper. Hij stopt met ons te inspireren en geeft ons een kans om te “ontwaken van beneden.”

De Schepper legt ons een last op, welke gelijk is aan onze eerste inspiratie. Schijnbaar zegt Hij: Wacht! Ik heb je niet nodig. Ik heb je niet geroepen. Vergeet het, dit is niet voor jou. Rustig! Hij speelt dit spel met opzet nadat Hij juist “ons ontwaakte.” Het is alsof Hij een fout heeft gemaakt en dan van gedachten veranderd: “Nee! Blijf slapen, ontwaak niet.”

Door ons te vertragen, wil Hij dat wij Zijn ontwaking vervangen door onze eigen vrijwillige inspanning om te ontwaken. Anders gebeurt alles ” op zijn kosten” in plaats van door onze eigen inspanning. Waar is dit goed voor? Op deze manier zal onze spirituele vat niet klaar zijn voor het Licht.

Dit is waarom we voelen alsof we spiritualiteit afwijzen. Maar, was ons vorige verlangen echt van ons of kregen we slechts de kans om door zulke omstandigheden van Boven heen te gaan? Nu je overtuigd bent dat je spiritualiteit niet wilt – dit is de werkelijke jou, je verlangen om plezier te ontvangen in welke je dezelfde sensatie van ontwaken kan toevoegen die je eerst ervaren hebt.

De Schepper ontwaakte ons en wij draaide deze ontwaking in “ons eigen”; we erkenden dit en maakte dit toegankelijk voor andere mensen. Dan, samen met anderen maken we pogingen om het Hogere Licht aan te trekken. We gebruiken deze situatie als een versterker: Ons verzoek groeit in directe verhouding tot het aantal mensen bij wie het lukte deze kennis over te dragen door het werken tegen ons eigen egoïsme. We ontvangen “620 keer” meer hiervoor terug; dit is hoeveel keer sterker onze vooruitgang wordt naar het volgend niveau.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed