Het Oneindige Licht Tussen Ons Onthullen

The Goal of Creation Is Perfect FulfillmentOm voldaan te worden door het Oneindige Licht hangt alleen af van onze verbinding. Het is voor een reden dat we, voor het beginnen met het lezen van de Zohar, ons moeten voorstellen dat we onze punten in het hart verbinden in ons verlangen tot eenheid in één ziel en ons samenvoegen met de Schepper, de Ene. Als we dit doen zal het enige dat over blijft zijn: Hij en zijn Naam als enig geheel. We zien geen fysieke lichamen, alleen individuele aspiranten naar de Schepper toe, wat ons verbindt in één enkel verlangen. Als we ons op deze manier zouden verbinden, dan zouden we het Licht van de Oneindige Wereld tussen ons ontdekken.

Hoe dichter we samen komen in onze verbinding, hoe hoger we zullen stijgen in de spirituele wereld. Dit is omdat hier geen boven of onder is. Deze woorden vertegenwoordigen alleen onze houding naar de waarde van geven.

We moeten nu gaan ontdekken dat alles in één gemeenschappelijk verlangen gebeurt en dat er niets anders is dan dat. Het enige dat bestaat is Malchut van de Oneindige Wereld welke in twee werelden is verdeeld, Sefirot, Partzufim en verschillende niveaus. Maar al deze dingen bevinden zich op dezelfde plaats, in dezelfde verlangen. De Zohar is alleen betrokken met het onthullen van dit verlangen, terwijl we ons wensen hiermee te verbinden en voor te stellen wat er hierin gebeurd.

Verbinden met de verlangens van anderen betekent niet dat ik verbonden ben met deze mensen met bindende touwen.  Liever omhels ik hun verlangens als die van mijzelf en dan wordt ik de hele Malchut van de Oneindige Wereld.

Het is zoals een moeder die haar kinds verlangen ontvangt terwijl hij fysiek in haar is totdat hij geboren wordt. Deze waarneming van je “naaste” verlangens als je eigen, waar je innerlijk geen verschil maakt tussen de verlangens van jou en de verlangens van hen is genaamd ‘Hou van je naaste als van jezelf.”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: