De Kwade Neiging Is Onze Trouwe Assisstent

loyalAls een persoon op de linkerlijn zit en alleen het Licht van Hochma wenst te ontvangen, is er geen gevoel van de duisternis, aangezien hij het Licht van Hassadim mist. Door het contrast, als een persoon op de rechterlijn zit, volkomen in het Licht van Hassadim, heeft hij geen verlangen om te ontvangen en streeft dus niet naar het Licht van Hochma (de kleine toestand).

Hoe kunnen we deze twee tegenovergestelde toestanden van Hassadim en Hochma met elkaar verbinden? Aangezien de persoon in deze twee helften verdeeld is, zondet dat hij ze met elkaar kan verenigen, is een interventie van een derde kracht nodig. Deze derde kracht zorgt er voor dat deze twee tegenovergestelde krachten met elkaar botsen, zodat een nieuwe handeling plaats kan vinden.

Het feit is dat elke handeling een nieuwe geboorte in de spiritualiteit is. Het is een nieuwe toestand die eerder niet bestond, en we weten niet hoe we het moeten voltooien. In feite is het omogelijk om het uit te voeren, omdat elke andeling ons gebrek aan verbinding met de Schepper onthult, samen met onze tegeonovergesteldheid aan Hem.

Hoe springen we over deze kwestie en maken we de sprong uit de stoffelijkheid naar de spiritualiteit op elke gradatie? Dit komt tot stand na veel voorbereiding, als een kracht naar ons toekomt en de slang in ons ontwaakt, wat de kwade neiging is, die ons helpt om deze spriong te maken.

(N.B. Dit principe komt van Kitrug HaYareyach, die op de vierde dag van de schepping plaats vond.)

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: