Verbeter De Film Van Je Leven

ourEr bestaat niet zoiets als een rigide bepaalde werkelijkheid omdat de werkelijkheid van ons afhankelijk is. Dit is de eerste les die we moeten leren. Het beeld dat je waarneemt, ziet en leeft is simpelweg een film die voor je afgespeeld wordt, maar je kunt niet opstaan en weggaan. Je bent er aan gewend; je leeft het al sinds je geboorte en je ziet het als je leven, alsof het echt is.

Je zult echter op een dag er achterkomen dat je enorm verveeld bent geworden met deze film, omdat je verlangens zich ontwikkeld hebben, of omdat het lijden dat aan je getoond wordt ondraaglijk is geworden, en je ernaar snakt om er boven uit te stijgen en iets anders te zien, een andere film. Je wilt de film veranderen. Op dit punt word je verteld: “Het is mogelijk! Je weet al dat je leven slechts een film is, die aan je getoond wordt, dus laten we ergens anders heen gaan en een andere film kijken”. Dit is het punt waarop je echt begint te beseffen dat alles wat je als je leven beschouwd hebt, simpelweg een projectie was op het scherm.

Kabbalisten leren ons dat we niet zullen begrijpen dat we alleen maar dromen, tenzij we de spiritualiteit ontdekken en het vermogen verwerven om andere films te zien. Soms voelen we ons zo als we slapen: je slaapt en je maakt je zorgen om iets in je droom, maar je hebt de indruk dat dit het echte leven is, alsof je voor altijd in de droom zult blijven. Dit is precies wat er nu aan de hand is – je slaapt!

Kabbalisten, degenen die de overgang hebben gemaakt naar de andere werkelijkheid, vertellen aan je: “Je bent aan het slapen en je bent naar een droom aan het kijken. Stijg er boven uit, word wakker!”. Laten we hopen dat de wekker nu af zal gaan en dat we uit bed zullen springen en onszelf in een andere film zullen aantreffen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed