Onze Wereld Is Net Een Beeld Op Het Computer Scherm

working on zoharOm de echte realiteit te zien, moeten we ons niets anders voorstellen dan ons verlangen. Sinds onze geboorte zijn we geconditioneerd om een film te zien dat ons het grote beeld laat zien alsof dit zich buiten ons bevindt. Echter bestaat het alleen maar binnen in ons verlangen. We moeten een innerlijke oorlog met onszelf beginnen om ervan overtuigd te raken dat alles binnen in het verlangen gebeurt. Echter, dit feit onderdrukt de werkelijkheid niet, aangezien het verlangen werkelijkheid is.

Normaal denken we dat een verlangen simpelweg is als we iets willen. Echter is het verlangen alles. De muur die ons pad blokkeert is ook een verlangen – als we er tegen in gaan, gaan we tegen een verlangen in. Alles om ons heen zijn verlangens of krachten, die op een bepaalde manier op ons beeldscherm weer zijn gegeven. Als we naar een foto op het computer beeldscherm kijken, denken we niet dat echte objecten zich binnen in de computer bevinden. We weten dat het beeld geschapen wordt door elektrische krachten. Echter als we naar onze wereld kijken, beseffen we dit niet omdat we het scherm zien waar de wereld op geprojecteerd wordt.

Toch, is in werkelijkheid alles wat plaats vindt veel simpeler. Wat we op een beeldscherm zien lijkt buiten ons om plaats te vinden, op het scherm, en daar vandaan gaat het beeld onze ogen in, wordt het verwerkt, vergeleken met alles wat er in ons geheugen opgeslagen is, en dan herkend met behulp van elektro chemische processen in onze hersens. Echter, als we de wereld zien, zien we het binnen in onszelf, onze hersens. Dit is waar we een projectie van deze wereld zien, dat buiten onszelf plaats lijkt te vinden. In werkelijkheid wordt het ook geprojecteerd op een scherm waar elektrische krachten het beeld weergeven. In de tussentijd denken we dat het beeld zich buiten onszelf bevindt.

Als we dichter komen bij deze authentieke perceptie met behulp van De Zohar, zullen we de wereld van krachten en eigenschappen voor ons zien. Deze krachten en eigenschappen worden door één algemene kracht bestuurd, de Schepper. Als we deze visie en dit besef krijgen, zullen we de Schepper ontdekken, wat ons grootste verlangen is. Deze openbaring vindt plaats binnen in onze verlangens, en is afhankelijk van de gelijkheid van vorm met de Schepper. De hele Zohar is alleen gericht op het ontdekken van de juiste waarneming van de werkelijkheid.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed