De Zohar Herstelt Ons In Ons Bewustzijn

Kabbalists Aren't Interested in HistoryEen persoon is een kleine wereld. De hele wereld – het universum en alles wat ik om me heen zie – zit binnen mezelf in. Dit alles bestaat alleen binnen in mijn verlangen. Daarom betekent het bereiken van de definitieve correctie (Gmar Tikkun)  het volledig openen van mijn verlangen voor elk mogelijk gevoel. Ik moet mijn verlangen tot hetg maximum vergroten, en er alles wat er te voelen valt erin voelen. Hier zal het einde van mijn correctie uit bestaan. Op dit moment zie ik mensen, dieren, wagens en sterren om me heen. In werkelijkheid zijn dit alleen mijn eigen verlangens, verdeeld in het levenloze, vegetatieve, dierlijke en menselijke niveau. Ik heb ze alle aan mezelf verbonden en ik voel ze binnen me in, naast een aantal andere werelden dat nog aan me geopenbaard moet worden. Ik zal dit ook aan mijn innerlijke waarneming moeten toevoegen. Dan zal mijn werkelijkheid niet verdeeld zijn in innerlijke en uiterlijke vorm; ik zal het waarnemen als één geheel.

Er is alleen maar mijn verlangen en er bestaat niets anders. Het verlangen bestaat uit de eigenschappen genoemd David, Abraham, Isaac, Mozes, Jozef, de linker en rechterlijn, de beek die uit de Tuin van Eden vloeit, Ima, Bina, paradijs en hel, en veel andere. Al deze dingen bestaan binnen in mijn verlangen. Het is onmogelijk om ons iets buiten ons verlangen om voor te stellen, omdat het verlangen eigenlijk de enige schepping is van de Schepper.

 mail.google.com

Ik moet bekend raken met mijn verlangen. Inderdaad, ik leef er in op dit moment, maar ik ben me niet bewust van dit feit. Ik gebruik altijd het verlangen, en het bestuurt mij op zijn beurt. Mijn hele leven is net als een hamsterwiel, en ik ben me hier niet eens van bewust.

Dit is waarom ik De Zohar bestudeer – het brengt me terug bij bewustzijn.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed