De Hele Wereld Is Jouw Verlangen

titles.jpgWe weten niet wat het Licht zelf ofwel Atzmuto is. We kunnen alleen maar spreken over de vormen die het in het verlangen inbedt. Hiernaast kunnen we niets voelen of begrijpen.

Als ik water drink, weet ik niet wat water eigenlijk is buiten mezelf om. Ik weet alleen hoe het binnen in mijn gevoelens waargenomen wordt, binnen in mijn zintuigen. Dit is het enige waar ik over kan spreken, en ik kan daarom water beschrijven als zijnde nat, verkoelend, zoet of zuur. Ik kan het alleen beschrijven vanuit het standpunt van mijn eigen Kli. Dat is waarom we alleen over de Kelim en hun indrukken spreken, de vormen en gevoelens die in ze aanwezig zijn.

Het lijkt alsof ik de douche in stap, de kraan openstel en geniet van het water dat op me neerstroomt. Maar de kraan en het water dat op me neervalt, en het water dat binnen in me zit, als ik het drink, zijn alle mijn eigen Kelim.

Als we de juiste concepten van elkaar onderscheiden, zullen we het Boek van Zohar correct kunnen lezen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed