Alles, Zelfs De Spirituele Wereld En De Schepper, Is In Jou

everythinginsideEen vraag die ik heb ontvangen: Waarom kunnen wij het spirituele rijk niet waarnemen?

Mijn Antwoord: Wij hebben de spirituele kwaliteiten niet waardoor we in staat zouden zijn het spirituele rijk te voelen. We hebben de wens om dit te doen, maar dat verlangen ervaart spiritualiteit door ontvangen en absorberen, terwijl spirituele waarneming gebaseerd is op geven, een kwaliteit die wij niet hebben. Ons doel is dit te verkrijgen.

Wij moeten ons modelleren naar de Schepper – iets dat buiten ons bestaat. Wij kennen Hem niet en wij weten niets over Hem. Wij kunnen ons alleen transformeren in een wezen dat enigszins gelijk is aan Hem; dan beginnen wij onszelf waar te nemen als gevende wezens. Dit is de betekenis van het bereiken van spiritualiteit.

Spiritualiteit is de “vorm van geven dat we in onszelf bouwen”. Deze “vorm” is wat wij de Schepper noemen en wat wij bereiken door onze ziel in de spirituele wereld. Niemand anders dan ik kan deze vorm creëren. Sinds we niets buiten onszelf voelen vertellen Kabbalisten ons: beperk je huidige zelf, verminder je verlangens en gebruik ze dan omwille van geven, in plaats van voor het ontvangen.

Ben je erin geslaagd om dit te doen? Zo ja wat voel je nu? Onze nieuwe waarneming noemen we de “spirituele wereld”, “de Schepper” of “de ziel”. We voelen nog steeds niets buiten onszelf om, maar voel je verlangen simpelweg in zijn nieuwe vorm; dit is wat het “spirituele rijk” wordt genoemd.

Is er iets buiten ons om dat het verlangen heeft geschapen? We weten het antwoord niet op die vraag, maar we weten wel dat onze “uitwendige” verlangens ook waar te nemen zijn door onze innerlijke verlangens en nooit door iets dat buiten ons om bevind.

We kunnen of de fysieke realiteit waarnemen of de spirituele, echter in beide gevallen kunnen we alleen waarnemen door materie en vorm. Er is dus geen verschil in de manier hoe wij de wereld waarnemen. Wij verbeelden ons dat de spirituele wereld buiten ons bestaat, maar in feite bestaat hij in ons. Het is gewoon een kwestie van ons verlangen die een nieuwe vorm aanneemt, een nieuwe afbeelding of een nieuw schaduwbeeld.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed