Waarom De Wereld Corrigeren? (Voor Gevorderden)

Correction Depends Only On Desire, Not Knowledge

Drie vragen die ik gekregen heb over de correctie van de wereld:

Vraag: Soms hebben zelfs de meest ijverige volgers van Kabbalah en studenten van Bnei Baruch simpele maar “fundamentele” vragen, waarvan ze vinden dat ze noodzakelijk zijn voor verdere vooruitgang en begrip. Mijn vraag is: er wordt gezegd dat de wijsheid van Kabbalah de wereld kan helpen corrigeren. Maar waarom moeten we de wereld corrigeren?

Mijn Antwoord: Het is omdat de wereld niet onafhankelijk van of buiten jou om bestaat, maar alleen binnen je in en zijn bestaan is afhankelijk van jouw eigenschappen. Dus door de wereld te corrigeren, corrigeer je jouw eigenschappen.

Vraag: Correctie kan alleen de wereld in gebracht worden door de mensen met het punt in het hart, zelfs als je nog niet gecorrigeerd bent. Is het waar dat als de mensen met het punt in het hart eenmaal gecorrigeerd zijn, zij de eigenschap van Bina van de Schepper zullen ontvangen, wat dus de eigenschap van schenking aan de hele wereld is, waar onder het levenloze, vegetatieve en dierlijke niveau? De wereld, aan de andere kant, bezit de eigenschap van Malchut en kan zichzelf niet corrigeren. Dus als de enigen die de wereld kunnen corrigeren zijn de mensen met de eigenschap van Bina, de mensen met het punt in het hart – dus Bnei Baruch.

Mijn Antwoord: Je hebt helemaal gelijk!

Vraag: Is er een kritieke massa Kabbalah studenten die bereikt moet worden zodat er positieve veranderingen in de wereld plaat zullen vinden?

Mijn Antwoord: Jij bent die kritieke massa!

Verwante Materialen (Engelstalig):
Laitman.com Post: All Of Humanity Is The Body Of Your Soul
Laitman.com Post: We Raise the Entire Universe Up to the Creator
Lesson: “A New Humanity”
Introduction to the Book of Zohar: Items 60-71
Shamati #69: First Will Be the Correction of the World

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed