Laten We Samen Reizen Langs Het Pad Van Het Licht

laitman_2009-05-28_8266_wEen vraag die ik heb gekregen: Degene die geen leegte voelt, zal niets kunnen onthullen. De naderende tegenslagen zullen voor deze leegte bij mensen zorgen. Is er ook een andere manier?

Mijn Antwoord: Uiteraard is er ook een andere manier. We weten dat de eetlust gestimuleerd wordt, tijdens een maaltijd, door anderen te zien eten.

Waarom is dit zo? Ten eerste worden we beïnvloed door de mening van de samenleving. Ten tweede, legt Kabbalah uit dat het verlangen van binnenuit verschijnt (van de Reshimot en Aviut van de Kli) of dat het verlangen (eetlust) van buiten af (door de omgeving, de Aviut van het Licht) in een persoon opgewekt wordt.

Als we het verlangen van het Licht ontvangen – “het Licht dat hervormt” – zullen we via het meest correcte pad naar het doel komen.

Als we daarom de oorzaak van zelfs de kleinste tegenslagen in de wereld onthullen, zullen we door het begrip van hun oorzaak het Licht ontdekken dat naar ons toekomt, van de gecorrigeerde toestand. We zullen dan deze gecorrigeerde toestand zien, en hoe prachtig en immens het is, in vergelijking met onze huidige toestand. Dit spoort ons aan om vooruit te gaan, naar het doel, en we zullen dan niet meer van achteren geduwd moeten worden door het lijden!

Er zijn twee paden: het pad van het Licht en het pad van het lijden. Dit is waarom het noodzakelijk is om de wereld een uitleg te geven over het lijden!

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: De Verstandige Manier Om Door Het Leven Te Gaan
Laitman.nl Artikel: Alles Wordt Gedaan Door Het Licht
Laitman.nl Artikel: Als Je Twijfelt, Moet Je Doorgaan! (Voor Gevorderden)

Engelstalig:
Attaining the Worlds Beyond: Chapter 34.”Suffering Sent As Absolute Kindness”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed