Kabbalah Is De Openbaring Van De Schepper Aan De Hele Wereld

Unattainability in the Mind of a KabbalistEen vraag die ik heb ontvangen: In afgelopen jaren, vooral in tijden van crisis, is de studie van Kabbalah aangeboden als het enige middel om het voortbestaan van de mens in het algemeen te verzekeren en om de economische crisis in het bijzonder te overwinnen.

U moet begrijpen dat dit waarschijnlijk een terugslag zal veroorzaken, omdat alles dat niet een menselijke behoefte is, voor afkeuring zorgt. Bovendien, is de wetenschap van Kabbalah bereid om zich open te stellen voor universeel leren? Het is duidelijk dat spirituele vooruitgang universeel is en iedereen zal zijn pad vinden door middel van studie, maar het is wat het is, een pad, een ver pad. U bent al bezig uw stem uit te brengen naar de noodzaak voor een onderscheiden aanpak van leren.

Is het belangrijkste dat de hele mensheid Kabbalah studeert, of is het genoeg om een bepaald aantal kritische massa te bereiken om de mensheid vooruit te helpen? Wie moet er dan Kabbalah studeren?

We heeft er dan een behoefte aan? Zou dit het geval zijn dat zou Kabbalah met een andere studie methode moeten komen.

Kabbalah zou zeker open moeten staan voor iedereen die hiernaar zoekt, maar zou deze enorme zendingswerk niet de wetenschap devalueren in de ogen van degene die daar aan zijn blootgesteld?

Naar mijn mening is, excuseer de term, “vulgarisatie” van Kabbalah, een poging om deze begrippen te verklaren als “wederzijdse liefde” of “vereniging van zielen”, op een primitief niveau, onwaarschijnlijk dat het zal slagen.

De wens om een eenvoudige uitleg van deze eeuwige waarheden is voor ieder persoon, uiteraard, begrijpelijk. Maar heeft u niet zelf vermeld dat een dergelijk inzicht alleen mogelijk is na de correctie en in dat geval is het dan niet schadelijk voor de verspreiding?

Mijn Antwoord: Eén van de eenvoudigste antwoorden is het volgende: Ik volg de instructies van mijn leraren. Lees wat zij hebben gelezen en dan zal je het met mij eens zijn.

Kabbalah is een praktische wetenschap die de Schepper onthult in iedere persoon van deze wereld (definitie van Kabbalah uit het artikel “De Essentie van de Wijsheid van Kabbalah” door Baal HaSulam). Daarom is er een behoefte om dit naar ieder persoon te brengen. Wie zijn wij om te oordelen wie in staat is dit uit te voeren, want geleidelijk zullen we allen tot deze noodzaak komen. Mijn rol is die van een verspreider.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: The Method Of Infinite Fulfillment
Laitman.com Post: The Amazing Power Of Authentic Kabbalah Books
Laitman.com Post: The Solution To The Global Crises Cannot Be Found Without Kabbalah
Kabbalah Today Article: Echoes of the Future

One Comment

  1. May30 This is really inntreseitg, You’re a very skilled blogger. I’ve joined your feed and look forward to seeking more of your wonderful post. Also, I have shared your web site in my social networks!

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed