Het Gevoel Van Goedheid En Goddelijke Daden

laitman_2009-02-03_3Een vraag die ik heb ontvangen: Wat zijn Goddelijke daden en goedheid?

Mijn Antwoord: Dit is de goedheid die ik ontdek in mijn gecorrigeerde verlangens en die de wereld vult.

Zelfs op dit moment, ben ik omgeven door de oneindige wereld die gevuld is met absolute goedheid, maar ik ben niet in staat om die waar te nemen. Goddelijke goedheid is wat ik ontdek in de slechte dingen die ik vandaag heb waargenomen.

Mijn egoïsme groeit voortdurend en hierdoor laat het me alles zien wat slecht is. Het laat mij twee tegenovergestelde dingen zien: Het Licht en hetzelfde Licht in de vorm van duisternis. Dit is hoe iemand het Licht ervaart omdat het tegenovergesteld is van het geven.

Hoe krachtiger het Licht op mij inwerkt, hoe moeilijker en donkerder ik het ervaar. Dit komt omdat ik tegenovergesteld ben van het Licht. Het Licht wordt relatief aan alle zielen onthuld en niet alleen aan mij, en het laat mij zien dat alles wat er gebeurt afhankelijk is van de hele wereld.

Dit is waarom de hele wereld niet begrijpt waarom we opeens stagnatie en inactiviteit ervaren. Een persoon is onbewust, van mening dat hij afhankelijk is van iedereen. Dus hoe moet hij hiermee omgaan? Hij moet zich bewust worden en onderzoeken wanneer hij geeft en ontvangt.

Maar de openbaring van onze algemene verbinding vervaagt en dit maakt ons machteloos. Als me wordt verteld dat wanneer ik een bepaalde arbeid verricht en dan word beloond begrijp ik dat. Maar ik kan niet werken zonder beloning.

Het probleem hier is dat wanneer de verbinding tussen ons wordt weergegeven, het Licht zich steeds sterker onthult. En we onder die invloed het Licht als duisternis en crisis ervaren. Maar zodra we het spel van het geven aan elkaar gaan spelen, zullen we worden gecorrigeerd.

De wetenschap van Kabbalah zal zelfs als spel, de hele mensheid door het wederzijdse te geven verbinden, onder invloed van de bron die ons corrigeert. Als resultaat zullen we ons inderdaad terugvinden in een gecorrigeerde toestand.

Verwante Materialen (Engelstalig):
Laitman.com Post: The Real Meaning Of Prayer And The Commandments
Laitman.com Post: How To Move From Darkness Into Light
Laitman.com Post: Groping in the Dark to Find the Spiritual Sense
The Path of Kabbalah: “Freedom of Choice – To Operate Above Nature”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed