Er Komt Meer Bij Deze Vraag Kijken Dan We Denken

psychiatry-and-kabbalahEen vraag die ik heb gekregen: Kunt u alstublieft de volgende vraag uitleggen: “Wat is het doel van het leven?”

Mijn Antwoord: De vraag “Wat is het doel van mijn leven?” kan beantwoord worden op het niveau van onze wereld, door de vraag: “Waarmee vervul ik mezelf”. Of op het niveau van de spirituele wereld, met de vraag: “Wie ben ik aan het bevredigen?” “Wat moet ik met mijn leven doen?” “” Waar moet ik heen?”

Ik moet de mysterie van ‘het doel van het leven” ontrafelen. Deze gerelateerde vragen hebben te maken met de bron van het leven: “Waar leven we voor?” “Waarom leven we?” “Wat is het geheim van het leven” “Hoe en waarom is het leven ontstaan?” – Echter het vragen wat het doel van het leven is, is niet perse een vraag over de oorsprong van het leven, het is meer een zoektoch over waarom dit alles gebeurt en waar het me naar toe leidt. De vraag “Wat is het doel van het leven” heeft te maken met alle onbeantwoorde vragen in mijn hele leven.

De mensheid stelt nu die vraag. Echter, hoe diepgaand en doelrijk is de vraag die wordt gesteld? Als de persoon bijvoorbeeld een tegenslag ervaart in zijn leven, of zelfs het kleinste ongemak voelt, kan hij de vraag stellen: “Wat is het doel van mijn leven?”

Het antwoord wordt alleen onthuld als de vraag geanalyseerd is en er hard aan gewerkt is, met grote inspanningen en arbeid, en als dit werk precies naar het doel zelf is gericht.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com post: The Most Important Task In Life
Laitman.com Post: Revelation Of The Creator Is Perception Of Eternal Life
Talks about the Wisdom of Kabbalah

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed