Dood Van Het Lichaam Moet Hetzelfde Zijn Als Je Haar Knippen

laitman_2009-05-xx_ny_5048Een vraag die ik gekregen heb: Wat betekent het om de Natuur te ontdekken?

Mijn Antwoord: Om de Natuur te openbaren betekent de algemene wet van de Natuur te onthullen, waar wij onderdeel van zijn, dus ook onszelf op een ander stadium te onthullen. Met andere woorden, betekent het de werkelijkheid onthullen in haar ware vorm, in tegenstelling tot de waarneming via onze vijf lichamelijke zintuigen. In dat opzicht zijn we namelijk niet anderen dan dieren.

Wat ons verschillend maakt van dieren, is ons egoïstische verlangen om de hele Natuur te gebruiken om onszelf te baten, voor ons kleine, pietluttige profijt. Maar we moeten leren om boven deze egoïstische kracht uit te stijgen, die in ons allen zit.

Als we deze egoïstische kracht omzetten naar een krach van schenking en liefde voor de naaste, zullen we boven onze natuur uitstijgen, schenking verwerven en gelijk worden aan de Schepper, die de algemene en Hoogste Kracht van de Natuur is. Het wordt genoemd “de Schepper onthullen” in iedereen. Hierdoor openbaart men de Hoogste Kwaliteit van schenking in zichzelf en bereikt hij het eeuwige en volmaakte leven, net zoals de Schepper en de hele Natuur.

Zelfs als men zijn dierlijke lichaam verliest, voelt hij niet dat hij iets mist, omdat dit de slechtste en de onbelangrijkste vorm van het leven is.

Rabash gebruikte als voorbeeld het knippen van ons haar of nagels. Omdat het haar en nagels het vegetatieve deel op het dier van het lichaam voorstellen, voelt de persoon geen pijn als hij ze knipt omdat het vegetatieve niveau onder het dierlijke niveau zit.

Op dezelfde manier, als we boven het dierlijke niveau van de Natuur uitstijgen naar het niveau van de Schepper, zullen we het verlies van ons materiële leven niet meer zien als een belangrijk en betekenisvol moment. Maar tot we naar deze hoge graad zijn gestegen, zullen we er belang aan blijven hechten.

Als we eenmaal naar deze hogere gradatie gestegen zijn, zullen we inzien dat de enige reden waarom we in dit leven blijven,s wegens de noodzaak om de kennis van Kabbalah te verspreiden en de behoefte aan schenking zijn, in welk geval deze mogelijkheid nog steeds zal bestaan. Als het niet nodig was, en ons stoffelijke lichaam zou sterven, zouden we de dood ervan niet anders voelen dan als het knippen van ons haar of onze nagels.

Verwante Materialen (Engelstalig):
Laitman.com Post: Put On A Helmet And Go On A Dream Vacation From Your Living Room Sofa
Laitman.com Post: When In Doubt, Just Keep Going! (Advanced)
Laitman.com Post: Kabbalah Is The Science Of The World’s Correction
Kabbalah Today Article: Time to Act
Lesson on Baal HaSulam Article: “Finding the Creator Within”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed