Waarom Jezelf Bestraffen?

saveMensen denken dat de Schepper ons op dezelfde manier straft, als waarop mensen gestraft worden in deze wereld: als je iets slechts doet, word je er voor bestraft. Zoiets bestaat niet in de spiritualiteit. We creëren onze eigen bestraffing, iedere keer dat we onze wens om te genieten op een bepaalde manier niet corrigeren. Het gebrek aan correctie, of iemands verlangen dat niet gecorrigeerd werd op het niveau waarop het gecorrigeerd had moeten worden, wordt omgezet naar bestraffing op het volgende niveau.

Je kunt bijvoorbeeld een student nemen, die in de derde klas niet naar behoren had gestudeerd, maar alsnog toegelaten werd tot de vierde klas. Nu in de vierde klas, heeft hij alsnog het materiaal nodig dat hij in de derde klas niet geleerd heeft, om verder te kunnen groeien. Daarom ervaart hij allerlei soorten moeilijkheden in zijn studie, wat dus op een bestraffing lijkt.

Maar wie heeft deze bestraffing opgezet voor hem? Het was niemand anders dan hij zelf: hij heeft deze bestraffing zelf meegenomen. En het blijft zich ophopen van het ene niveau naar het andere, net als een sneeuwbal, waarbij het uiteindelijk een dergelijke zware lading wordt, dat het onmogelijk wordt om ermee vooruit te gaan. Maar er is niemand anders om te beschuldigen: alles wat hij moet doen is het verleden corrigeren.

Dit is hoe de hele mensheid zich op het moment voelt. Mensen dragen een last mee van verwaarloosde correcties, die niet op tijd zijn uitgevoerd en dit is waarom de wereld in een globale crisis zit. Bovendien is deze situatie voorgeprogrammeerd van Boven af.

Tegenwoordig moeten we met de correctie beginnen. Het maakt niet meer uit wat de situatie is, waar we onszelf in gebracht hebben, waar we door heen zijn gegaan, en op welk punt we te lui waren en de correcties genegeerd hebben die we moesten uitvoeren. Ondanks alle moeilijkheden en de zwaarte, de zich alleen maar blijven ophopen, moeten we beginnen met stijgen en het verleden te corrigeren. Inderdaad, de enige manier waarop we het verleden kunnen corrigeren bevindt zich in het heden.

(Uit de Dagelijkse Kabbalah Les)

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed