Mensheid Is Net Als Vissen Die Vastzitten In Het Net Van De Natuur

is-the-bermuda-triangle-myth-or-realityEen vraag die ik gekregen heb: Laten we aannemen dat de hele mensheid samengaat als één familie, en besluit dat ze alle natuurlijke hulpbronnen eerlijk tussen 7 miljard mensen verdelen. Maar wat zal er gebeuren als mensen binnen hun ego blijven, dat alleen door zal groeien?

Mijn Antwoord: Het is niet mogelijk om dat wat je net beschreef te doen zonder correctie. Daarom moet de weg er naar toe gebaand worden door het onderwijs. Als ik “onderwijs” zeg, bedoel ik de leer en uitleg over iemands vrijheid van keus, het doel van de schepping, de essentie van de mens, hoe wij de werkelijkheid ervaren en de ontwikkeling van de mensheid door middel van egoïstische ontwikkeling. Dit komt doordat we moeten leren hoe we in het nieuwe, verenigde, onderling verbonden systeem moeten leven. We kunnen niet wegrennen voor dit systeem, en hebben daarom geen keus.

Jullie zijn net als vissen die in een net gevangen zijn, en om te overleven, moeten jullie de wetten van dit net leren kennen. We moeten nu de wetten leren kennen van de nieuwe globale wereld en ze doorgeven aan de hele mensheid. Mensen moeten deze wetten begrijpen en het feit dat ze geen keus hebben. Anders zullen ze tot hetzelfde gedwongen worden door het lijden, totdat ze eindelijk de algemene wet van de natuur tegen hun zin in beginnen te gehoorzamen.

Dit is hoe de wetten van de Natuur geopenbaard worden. Kabbalah en Bnei Baruch proberen de mensen geen bevelen te geven over wat ze moeten doen. In plaats hiervan moeten ze deze dingen begrijpen en er mee instemmen, voor een deel tenminste. Echter om daar te geraken, moet er een permanente media campagne zijn die de mensen juiste gedragsvoorbeelden laten zien. Dit alles moet aangemoedigd worden door de samenleving, en het kan alleen plaats vinden als mensen beseffen dat dit de enige mogelijke keus is.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: Wij Zijn Geschapen Als Delen Van Eén Geheel
Laitman.nl Artikel: Vandaag De Dag Is De Hele Wereld Net Een Kind Dat Onderwezen Moet Worden
Laitman.nl Artikel: De Media Moeten Helpen Van Onze Wereld Een Groot Klaslokaal Te Maken

Engelstalig:
Matan Torah – Talks, 26.10.05-16.11.05: “The Revelation of Godliness (Matan Torah)”,Talk 1

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed