Je Bent Verantwoordelijk Voor Alle Misdaden In De Wereld

moralWat betekent het om garant te staan? Als ik voor iemand garant sta, dan als die persoon de wet overtreedt, kunnen de autotiteiten naar mij toe komen, en mij in de gevangenis gooien in plaats van hem, omdat ik op me de verplichting heb, om garant te staan voor die persoon!

Of laten we zeggen dat de persoon de lening niet terugbetaalt aan de bank. Zonder zelfs met hem te praten, kan de bank de betaling van de lening van mij eisen. Dit is de wet van wederzijdse garantie in praktijk. Het is de onovertreedbare wet van de Natuur die ons samenbindt, en we kunnen er niet voor weglopen.

Hoe oneerlijk, hoe doortrapt slecht en wreed het is van de Natuur om mensen die elkaar haten in een gesloten ruimte te zetten en ze verschrikkelijke verlangens en impulsen te geven. En daarna de een in plaats van de ander te straffen! Als we eigenlijk deze wet zouden kunnen voelen, zouden we letterlijk in verontwaardiging uitbarsten.

Bovendien kan ik verantwoordelijk worden gehouden, niet alleen voor de gevolgen van de handelingen van iemand anders, maar voor het feit dat hij ze in de eerste instantie begaan heeft. Met andere woorden, het feit dat iemand verwoest, moordt en verkracht is mijn schuld, en daarom is het eerlijk om compensatie van mij te eisen en mij te straffen. De garantie is niet dat je de schade moet vergoeden die door een ander is toegebracht, maar dat je moet garanderen dat zijn handelingen goed zullen zijn. En als hij zich misdraagt, dan betekent dit dat ik medeplichtig was aan zijn handelingen.

Het blijkt dat door een kleine overtreding te plegen, ik misdragingen van veel mensen in de wereld veroorzaak. En dit zal zeker terugkomen naar me – ik zal gestraft worden. We kunnen ons niet eens voorstellen hoe absoluut de wet van wederzijdse garantie ons omvat en hoe het zonder onze instemming werkt. Het is overal – in onze gedachten, intenties en handelingen.

Elk van ons “leidt” anderen door hun leven, gelijk aan een poppenspeler die de pop leidt en bestuurt. Echter geen van ons voelt dat hij leidt en geleid wordt. Als we onze wederzijdse afhankelijkheid zouden kunnen zien, zouden we onze wilsvrijheid verliezen en robots worden. Dit is waarom onze universele wederzijdse garantie voor ons verborgen is, en geleidelijk onthuld wordt, in de mate dat we het aankunnen en het in een positieve verbinding kunnen omzetten.

Hoe kunnen we het positief maken? Het wordt door elk van ons gedaan in de verbinding met andere mensen. Echter moet dit niet gedaan worden uit angst, of onder druk, maar uit ons eigen, vrije verlangen om aan anderen te geven en anderen lief te hebben.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: We Komen Steeds Dichterbij De Wet Van De Universele Verbinding
Laitman.nl Artikel: Eenheid Is De Enige Wijze Om Complete Voldoening Te Ontvangen
Laitman.nl Artikel: De Hele Mensheid Is Het Lichaam Van Jouw Ziel

Engelstalig:
Bail Yourself Out: I. The Seeds of the Crisis. Chapter 6:”Cellular Unity”

One Comment

  1. […] Materialen (Engelstalig): Laitman.nl Artikel: Eenheid Tussen Mensen Is Uniek In De Natuur Laitman.nl Artikel: Ke Bent Verantwoordelijk Voor Alle Misdaden In De Wereld Laitman.nl Artikel: Wat Is Balans In De […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed