Het Lijden Dwingt Ons Om Te Verenigen

correctEen vraag die ik heb gekregen: U heeft gezegd dat in onze generatie het egoïsme zo groot is geworden, dat de gemeenschappelijke ziel onderverdeeld moest worden in zeven miljard delen om makkelijker gecorrigeerd te worden. Hoe is het dan mogelijk dat een oorlog een groot deel van de populatie zou kunnen elimineren? Volgens het eerste punt, zou een enkele overlevende niet het egoïsme van verschillende zielen aankunnen.

Mijn Antwoord: Wegens het lijden dat ze zullen voelen, zal een klein aantal zielen in staat zijn om grotere inspanningen te leveren. Bovendien zijn mensen bereid om zich te verenigen, als ze lijden. Dit is waarom er tijdens periodes van het lijden, geen behoefte is aan een groot aantal zielen, en gaan er mensen dood. We verwarren echter de oorzaak met het gevolg hier…

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: The Situation Of Ancient Babylon Will Not Repeat
Laitman.com Post: Why Are There So Many People In The World?
Laitman.com Post: Always With Me
Interview with the Future: “A Mature Approach to Pain”
icon for podpress  Kabbalah Revealed. Episode 4: The Force of Development and the Meaning of Suffering [25:04m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed