De Voorwaarden Voor Het Overleven Van Ondernemingen: Consumeer Niet Meer Dan Nodig Is

unattainability-in-the-mind-of-a-kabbalistEen vraag die ik ontvangen heb: Hoe kunnen ondernemingen overleven zonder winst te maken. Dit lijkt op Utopia?

Mijn Antwoord: De economische voorwaarde is heel eenvoudig: een onderneming zal economisch gezien overleven, als het erop gericht is om de hele samenleving maximaal te baten. Een supermarkt moet bijvoorbeeld producten verkopen tegen een prijs die alleen in zoverre verschilt van de groothandel prijzen, dat het nodig is om alle kosten van de onderneming te dekken.

De berekening wordt gemaakt om te garaderen dat iemand alleen zoveel consumeert als hij voor zijn bestaan nodig heeft, net als een cel of een orgaan in het lichaam, die deel uitmaken van het integrale mechanisme.

Daarom, is de winst die een onderneming maakt, alleen bedoeld om te garanderen dat de hele onderneming een normaal bestaan kan hebben. Alle winst die hier overheen gaat is schadelijk, net als een teveel aan voedsel schadelijk is voor het lichaam. Er hoort geen opeenstapeling te zijn van geld en geen extra inkomsten.

Uiteraard moet elke fabrikant een veilige marge inbouwen, ten aanzien van onvoorziene omstandigheden, gelijk aan hoe ons lichaam een reserve aan energie inbouwt, in het geval van ziekte. Dit is van belang om de fluctuaties te kunnen compenseren. Maar in het algemeen is dit hoe iedere onderneming zijn berekeningen vandaag de dag zou moeten maken.

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: De Reden Voor Ons Lijden En Het Alternatieve Pad
Laitman.nl Artikel: Japan’s Top Wetenschap Prijs Toegekend Aan Onderzoeker Bestempeld Als “Paniekzaaier” 40 Jaar Geleden

Engelstalig:
Talk: “The Reasons behind the Financial Crisis”
Baal HaSulam Article: “Building the Future Society”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed