De Puzzel Met 7 Miljard Stukjes

connectEen vraag die ik ontving: Waarom negeren zoveel mensen de crisis? Wat is de spirituele wortel (oorzaak) hiervan?

Mijn Antwoord: Het zal duidelijk zijn dat diegene die voordeel hebben aan de verhulling van hetgeen er gebeurt, er alles aan doen om het voor de hand liggende te maskeren. Dit is omdat zij bang zijn voor de consequenties, gezien geen enkele overheid in staat is om realistische oplossingen aan te bieden en dus mogelijkheid bestaat dat de burgers in opstand komen ten gevolgen van hun onvermogen te handelen.

Daarom zal het er aan het eind op neer komen dat alles afhankelijk is van de verspreiding van Kabbalah, dit is de methode voor de correctie van de mens. Ons succes ligt erin in mensen het inzicht te ontwaken dat deze crisis niet toevallig is, dat deze crisis de bedoeling heeft om de verbinding tussen ons te corrigeren en dat alleen door dit doel te bereiken de crisis zal eindigen.

In deze tijd, voor de eerste keer in de geschiedenis is het algemene system van alle zielen in deze wereld onthuld. De huidige toestand in de wereld is niet enkel een crisis maar het is de onthulling van de onderlinge verbindingen tussen ons. Het hele lijden van de mensheid wordt veroorzaakt doordat deze absolute en definitieve verbinding tussen ons wordt belemmerd door ons egoïsme. Daarom hebben we geen andere middelen om van dit lijden af te komen dan door de onderlinge verbindingen te corrigeren en de stukjes van de gebroken Kli (vat, eenheid) aan elkaar te lijmen.

De mensen moeten begrijpen dat er geen andere kracht bestaat in deze wereld die de mogelijkheid heft om ons dichter bij elkaar te brengen en ons egoïsme te corrigeren. We berusten in ons egoïsme en kunnen er niet uit komen door onszelf aan de haren omhoog te trekken. We zijn verplicht om de externe kracht te vinden die ons egoïsme in het tegengestelde kan veranderen- de kwaliteiten van liefde en geven.

Deze corrigerende kracht en de Hogere kracht die het egoïsme creëerde zijn een en dezelfde. Het is dezelfde kracht die het egoïsme moet veranderen. Alleen de wetenschap van de Kabbalah maakt het ons mogelijk om deze hogere corrigerende kracht naar ons toe te halen.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: The One Science That Can Change The World
Laitman.com Post: What Will Happen When People Understand The Idea Of Unity
Laitman.com Post: The Recipe For Happiness
Talks: “The Revelation Of Godliness (Matan Torah)”, Talk 1 
icon for podpress  “Kabbalah Revealed” Episode 5: Introduction to the Four Phases of Direct Ligh [25:04m]:  | Download

One Comment

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: De Puzzel Met 7 Miljard Stukjes Laitman.nl Artikel: Het Oude Babylon […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: