Mikhail Fridman Verklaart De Financiële Crisis Aan De Hand Van De Bijbel

godIn het Nieuws (van Interfax): Fridman gelooft dat het Oude Testament over de onvermijdelijkheid van de economische crises spreekt.” Het hoofd van Alfa Groep Mikhail Fridman gelooft dat alle economische crises, waar onder de huidige, voorspeld waren tijdens de Bijbelse tijden.

“Economie in het algemeen is een cyclisch proces verbonden aan vele parameters, voornamelijk de cycli van het menselijke bewustzijn. Het evalueert de situaties als zijnde aan de beterende hand en daarna beslist het plotseling dat alles slecht is, en dat het beter is om alles te verkopen. Beginnende bij het verhaal van Josef, die de farao ‘zeven vette jaren en zeven magere jaren’ beloofd had. Deze merkwaardigheid van de menselijke psyche en de merkwaardigheid van de natuurlijke cycli werden niet in twijfel getrokken.” – zei Fridman tijdens een sessie van het Russisch Joodse Congres zakenclub.

In het Nieuws (vertaald van Cursor.co.il): Wat betreft de Russische economie, zei Mikhail Fridman dat hij goed en slecht nieuws had:

  • Het slechte nieuws is dat wegens het gebrek aan een verscheidenheid aan middelen om het BNP te vormen, het stabilisatiefonds per 2009-2010 uitgeput kan zijn;
  • Het goede nieuws is dat de crisis inefficiënte managers en ondernemingen zal elimineren, en ze vervangen met de efficiëntere.

Mijn Commentaar: Ik heb hem twee jaar geleden ontmoet op zijn kantoor en hem mijn mening over de crisis verteld, maar ik denk niet dat hij me toen begrepen had. De economische crisis was toen nog niet duidelijk en hij was niet geïnteresseerd in andere crises.

Zeven vette jaren zijn voor altijd over. Zeven magere jaren zijn hier, en ze zullen eindigen met de “tien plagen uit Egypte”, die ons zullen dwingen om uit Egypte te komen – ofwel uit ons egoïsme. We zullen de hele economie moeten transformeren van egoïstisch – gebaseerd op de maximale winst, naar altruïstisch – gebaseerd op de maximale schenking.

In feite vond ik het heel fijn om hem te ontmoeten, vooral toen hij zijn gedichten voordroeg!

Verwante Materialen:
Laitman.nl Artikel: In Plaats Van Te Proberen Onze Economische Systemen Te Veranderen, Moeten Wij Het Hogere Licht Van Correctie Aantrekken
Laitman.nl Artikel: De Komende Stadia Tot Aan Het Eind Van De Crisis; Uitgelegd Door Economen En Door Kabbalah
Laitman.nl Artikel: Het Programma Om Uit De Crisis Te Komen

Engelstalig:
Laitman.com Post: My Article on Ynetnews – A Kabbalistic Interpretation of the Economic Crisis

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed