De Hoorn Van De Messias Is Een Oproep Tot Eenheid

international-kabbalah-congress70x70_previewEen vraag die ik heb gekregen: Als mensen lijden, verenigen ze zich. Nu dat de hele wereld aan het lijden is, is er een kans voor eenheid, maar zal deze eenheid niet verdwijnen op hetzelfde moment als de situatie beter wordt?

Mijn Antwoord: De mensen verenigen zich niet wegens de honger. In plaats hiervan wordt het systeem waarin we leven onthuld als zijnde een netwerk dat de juiste verbindingen mist. Dit is waarom deze eenheid niet zal plaats vinden op het niveau van de banken, economie of de menselijke relaties. De crisis zal iedereen naar een doodlopend einde voeren, en de situatie zal alleen verbeteren als de mensen zich met elkaar verbinden. De herkenning van het kwaad zal verder doorgroeien en in overeenstemming hiermee zullen de mensen zichzelf steeds meer corrigeren.

Tegenwoordig begint de hele wereld voor de Schepper te werken. De hele wereld – die uit één ziel bestaat – moet volgens de spirituele graden stijgen helemaal naar de Wereld van Oneindigheid. In het verleden ging alleen een kleine groep mensen langs dit pad, zij stegen naar de Wereld van Oneindigheid, maar vandaag de dag moet de hele wereld er doorheen.

Dit wordt genoemd “de komst van de Messias” en de verspreiding van de wijsheid van Kabbalah aan de hele wereld wordt genoemd “de hoorn van de Messias”. Er is een wet die stelt: het algemene en het bijzondere zijn gelijk. Om deze reden, zal de hele wereld hetzelfde proces ondergaan als de groep.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: We Have to Reveal the Magnificence of the System We’re In
Laitman.com Post: Being “Chosen” Means Having the Responsibility to Spiritually Serve the World
Kabbalah Today Article: Echoes of the Future
Baal HaSulam Article: “Messiah’s Horn”
icon for podpress  Transforming Ourselves, Transforming the World [9:38m]:  | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed