De Economische Crisis Is Eigenlijk Een Gebrek Aan Het Hoogste Licht

israelAls een persoon voelt dat hij gevangen is door zijn ego, wordt dit gevoel “ballingschap” genoemd. Balingschap is als men druk in zijn leven voelt, bijna als de persweëen, die gebeuren om van dit leven naar het Hoogste Leven te gaan.

Vandaag de dag, als we alle problemen zien die neerdalen op de mensheid, moeten we begrijpen dat dit gevoel van universeel ballingschap zich snel door de hele wereld zal verspreiden en in elke persoon uitgedrukt zal worden. Dit zal geleidelijk gebeuren, omdat het een grote massa mensen zal overkomen, elk op zijn eigen individueel niveau van ontwikkeling en eigen mentaliteit. Mensen kunnen alles hebben, wat ze willen, maar als het egoïstische verlangen in elke persoon groeit, zal men vreselijke depressie beginnen te ervaren, duisternis en ontevredenheid in het leven. In de tussentijd, zullen de tegenslagen die we ervaren steeds kwalitaitef sterker worden.

Echter, zullen deze tegenslagen ons niet zonder voedsel of werk achterlaten. In tegendeel, ze zullen op het mentale niveau plaats vinden. Een persoon zal geen middelen hebben om zichzelf te doen herleven, en zal zich voortdurend ontevreden, aan wanhoop grenzend, voelen.

Misschien lijkt het alsof alle problemen die ons overkomen, op het materiële niveau plaats vinden. Maar later zullen we onthullen, dat ze in feite spirituele problemen zijn. Het is tenslotte het doel van de schepping om iedereen tot gelijkheid met de Schepper te brengen.

Als een “punt in het hart” – een verlangen naar spiritualiteit (schenking, niet te verwarren met andere definities van “spiritualiteit”) nog niet ontwaakt is in een persoon, begrijpt hij alles wat plaats vindt alleen door het bestaan van zijn fysieke lichaam: voedsel, familie, de toestand van de maatschappij etc. Om deze reden is hij niet in staat te beseffen dat dit spirituele problemen zijn.

Zelfs als het genot dat een persoon mist, spiritueel is, is hij niet in staat om te begrijpen dat hij dit mist. Het is alleen als hem iets slechts overkomt in het fysieke leven, dat hij begint te begrijpen dat hij zich slecht voelt omdat hij spiritualiteit mist. Dit is hoe het egoïsme zich in ons geleidelijk ontwikkelt, volgens de vier stadia, waar uit het dierlijke stadium er een spirituele ontstaat.

Dit is waarom de hele wereld zich in de staat van een economische crisis bevindt. Waarom is de crisis economisch om precies te zijn? Wat heeft dit met de economie te maken? Het feit is dat dit de taal is, die we begrijpen. Maar in feite is het een gebrek aan het Licht.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: Our Living Depends On Our Attitudes
Laitman.com Post: The Time Has Come to Perform an “Upgrade” on Ourselves
Laitman.com Post: The Crisis Will Continue Until We Cry Out, “Enough Egoism!”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed