Wetenschap Bevestigt Dat De Geest Apart Is Van De Hersens, Maar Is De Geest Stoffelijk?

Can We Control Our Thoughts?Een vraag die ik ontvangen heb: In zijn boek, Mysterie van de Geest, concludeert de grote Amerikaanse neurochirurg Wilder Penfield, dat de geest absoluut onafhankelijk is van de hersenen. De geest is zelfs hoger dan ons bewustzijn, en het is in feite een absoluut onafhankelijke eenheid. De geest geeft de bevelen, de hersenen voeren ze uit als een computer, en zenden ze door naar het bewustzijn. Wat zegt Kabbalah hierover?

Mijn Commentaar: Dit is reeds dichtbij de waarheid. Hij heeft gelijk over dat onze hersens net als een computer zijn. Echter, is onze geest ook stoffelijk omdat het binnen in de kwaliteit van ontvangst voor zichzelf bestaat, en niet voor schenking.

Fysieke onderzoekers geloven dat de geest “buiten het lichaam om” bestaat, omdat ze nog niet in staat zijn om zijn stoffelijke vorm te ontdekken. Echter, in Kabbalah betekent “buiten het lichaam” iets anders: voorbij aan het egoïstische verlangen. Omdat het enige dat ooit geschapen werd het verlangen was, is alles of een verlangen om zichzelf te vervullen of een verlangen om anderen te vervullen.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: Spiritual Attainment Engages a New Sense and a New Mind
Laitman.com Post: The Unconscious Is Smarter Than the Conscious
Laitman.com Post: Our “I” Is Outside of Us!
Laitman.com Post: Do Our Choices Originate in Our Brain, or in Our Desire?
Wondrous Wisdom: “Point in the Heart – the Soul”
icon for podpress  Geven en Ontvangen [04:48m]: | Bekijken

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed