Wat Van Mij Is, Is Van Mij En Wat Van Jou Is, Is Ook Van Mij

financial2520crisis2520causes2520spike2520in2520anti-seStel je voor dat je een egoïst bent, binnen je eigen gezin en dat je je familieleden op dezelfde manier behandelt als de rest van de wereld: “het maximale ontvangen en het minimale geven”. Je liegt tegen je zoon om iets van hem te krijgen, en je voelt je er ook nog eens goed bij! Je steelt het eten van je kinderen uit de koelkast, en je probeert ze elk moment te belazeren en ze er een oor aan te naaien. Dit is je houding ten aanzien van de hele wereld: “werk minder, verdien meer”.

Als de hele wereld tegenwoordig onderling afhankelijk is, en wij allen één familie zijn, is het ongeacht of je het wilt of niet, je houding ten aanzien van de wereld gelijk aan je eigen kinderen in je eigen voordeel gebruiken.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: How To Correct An Egoist
Laitman.com Post: In A Family Everyone Is Dependent On Everyone Else
Kabbalah Today Article: What Lies Ahead: Conflict or a Peaceful Transition?

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed