Een Les Voor Elke Pechvogel

analysis-of-the-crisis2Het egoïsme heeft zijn maximale ontwikkeling op het individuele niveau bereikt, en de individuele egoïsmes zijn samen gegaan. Dit is waarom mensen ermee zijn begonnen hun onderlinge verbondenheid en afhankelijkheid te openbaren. Dit is een les voor iedere pechvogel: als je verlangens en gedachten gericht zijn op gemeenschappelijk goed, dan zul je slagen in alles wat je doet.

Het recept voor succes is om al het mogelijke te doen om aan anderen te schenken. Dit betekent dat je alleen dat houdt dat voor jou nodig is om een normaal leven te leiden. Voor een onderneming betekent “werken om te schenken” dat de enige winst die er gemaakt is, het bedrag is dat nodig is om zijn kosten te dekken. Dit is hoe mensen de verkoopprijzen zouden moeten bepalen van goederen en diensten. Niemand zou winst moeten maken om het op hun bankrekening te laten “zitten”.

Deze benadering is compleet tegengesteld aan wat er vandaag de dag gebeurt. Echter, aan het einde van de crisis, zal iedereen overgaan op dit systeem. Geen enkele onderneming zal in staat zijn om anders te werken.

Dit komt doordat alles wat men onnodig ontvangt, een verstoring is van zijn balans met de Natuur. Om in balans te zijn, moet een persoon zoveel consumeren als hij nodig heeft om te kunnen bestaan, hetzelfde als elk dier. Het lijden dat de mensen voelen en de Kabbalistische uitleg van de oorzaak van het lijden, zullen mensen helpen begrijpen dat de beste manier om te bestaan is, door anderen te dienen, op dezelfde wijze waarom cellen, organen en lichaamsdelen dit doen.

Op een of andere manier zal de Natuur (of de Schepper) winnen. Dit kan door middel van dwang gebeuren – door ons lijden of vrijwillig, door middel van het begrijpen, omdat de mensen zullen begrijpen dat ze Natuur en zijn wet van harmonie moeten gehoorzamen.

Zodra we met Natuur beginnen samen te werken, zal het ons anders beginnen te behandelen en zal onze toestand veranderen. We zullen opeens genoeg water, voedsel en andere benodigdheden hebben.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: An Honest Deal Brings the Greatest Profit
Laitman.com Post: In the New World, We’ll Compete Over Bestowal to Others
Laitman.com Post: We Can Develop Without Waiting for the Suffering to Come
Kabbalah Today Article: Can We Stop Being Scrooge?
Lesson on Article: “One Law”
icon for podpress  Two Paths [24:41m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed