De Betekenis Van Het Bestuderen Van Het Globale Systeem

the-meaning-of-spiritual-and-physical-tearsEen vraag die ik heb ontvangen: Wat betekent het om het globale systeem te bestuderen?

Mijn antwoord: Praat hierover met de systeemspecialisten en ze zullen je uitleggen dat er wetten zijn die over het globale systeem regeren. Praat over multifunctionele systemen met biologen, natuurkundigen, computerspecialisten en mensen die met cybernetica werken.
Ik denk dat ik nog steeds formules in mijn bezit heb uit mijn studietijd die uitleggen hoe het multifunctioneel systeem in elkaar zit.

Er bestaan veel elementen die mensen bestuderen met de bedoeling om te kunnen begrijpen hoe je deze elementen kunt verbinden om het hele systeem in werking te stellen, door op een gegeven moment tussen de elementen een wederzijdse wisselwerking te realiseren, ongeacht in welke staat deze zich bevinden of naar streven.

Vervolgens kun je door middel van een formule afleiden waarop alles gebaseerd is. Want zonder formule ben je niet in staat om ook maar iets te construeren.

Laten we stellen je hebt een onderzeeër,en die moet vanuit een diepte van vierhonderd naar tweehonderd meter stijgen. Dit is niet eenvoudig. Om dit te kunnen doen moeten we ons bewust zijn van iedere mogelijke factor zoals diepte en evenwicht. Er zijn duizenden parameters die je in de gaten moet houden. En iedere parameter veranderd op een specifieke manier afhankelijk van de diepte waar men zich bevindt. Het is een hele moeilijke opdracht.

Dus wat moeten we doen? Op dezelfde manier moeten we leren wat een geïntrigeerd systeem is, en waarom een van de voorwaarden “heb je naaste lief als jezelf” een van deze natuurwetten is. Dit idee moet worden uitgelegd op een wijze die gemakkelijk te begrijpen is en op een manier die eenvoudig en dicht bij de gewone mensen en organisaties staat.

Dit is wat we moeten leren begrijpen.

Fragment uit de les van het hoofdstuk “Een Grondregel” van Baal HaSulam op 05-03-2009.

icon for podpress  Watch the Lesson, “One Precept” [58:17m]:  | Download
icon for podpress  Listen to the Lesson, “One Precept” [58:17m]:  | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed