We Nemen Alles Waar Binnen Onze Verlangens

good1Vragen die ik kreeg over waarneming, over wat de Schepper van ons wil, en over de manier waarop we een stijging moeten gebruiken:

Vraag: Kabbalah zegt dat alles zich binnen ons bevindt, zelfs de Schepper. Maar zij zegt ook dat we uit onszelf moeten komen, en anderen moeten voelen. Is dat niet met elkaar in tegenspraak?

Mijn Antwoord: Wij nemen alles waar binnen ons verlangen. Maar onze verlangens kunnen ofwel “voor onszelf” zijn, dat wil zeggen, binnen onszelf, binnen ons egoïsme, ofwel “voor anderen”, dat wil zeggen, buiten onszelf, buiten ons egoïsme. Hoe dan ook, we nemen alleen waar, wat via onze zintuigen binnenkomt.

Vraag: Wat wil de Schepper van ons? Ik begrijp dit helemaal niet. Het enige wat ik begrijp, is dat ik de wil om te ontvangen ben en dat Hij al het genot geeft. En dat ik, als ik zijn plan wil verwezenlijken, moet worden zoals Hij, door volledig gelijkvormig te worden aan het verlangen om te geven. Dat is nodig om Zijn denken en Zijn handelen te verwezenlijken. Zit ik op de goede weg?

Mijn Commentaar: Tot zover, ja. En je zult de rest zelf onthullen via je “gesprekken” met de Schepper.

Vraag: Hoe kun je het beste gebruik maken van een stijging? Ik heb het over een toestand waarin je door emotie overmand wordt, waarin je vol bent van het belang van het doel, de eenheid van de zielen en zo voort. Na een Congres is er altijd een duidelijk voelbare ervaring van een nieuw niveau, en ik wil daar zo goed mogelijk gebruik van maken.

Mijn Commentaar: Verdiep je in de boeken en probeer nieuwe dingen te ontdekken in de tekst.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: The World Is the Perception Inside Our Desires
Laitman.com Post: Redemption Will Come At the Hands of the Creator
Article: “All We Need is The Revelation of The Creator”
Shamati #21: “When One Feels Oneself in a State of Ascent”
icon for podpress  Jerusalem of the Heart [29:21m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed