Schepping Van De Wereld: Hoe Verenigt U Genesis Met De Big Bang?

munichEen vraag die ik kreeg: Ik ben een schooldocent, en we hebben het nu over het onderwerp: “De Schepping van de Wereld”. We zijn net klaar met het bespreken van het eerste deel van de Bijbel, namelijk “Genesis” en gaan nu over op de Big Bang. Hoe kan ik deze paradoxen uitleggen tussen de schepping van de wereld ongeveer 5600 jaar geleden en de Big Bang die miljarden jaren geleden plaats vond?

Mijn Antwoord: De Big Bang vond 14 miljard jaar geleden plaats. Het werd veroorzaakt door een vonk van het Hoogste Licht, die zijn laagste niveau bereikte en zich met het egoïsme ging kleden. Deze vonk bevatte alle materie en energie van onze wereld, waaruit later het hele heelal ontwikkeld is.

Daarna, verscheen er ongeveer 4 miljard geleden onze planeet, uit de condens van deeltjes. Het koelde miljarden jaren af, totdat de atmosfeer en het leven gegenereerd werden. Niets van dit alles was toevallig. Alle handelingen en gebeurtenissen zijn de verwezenlijking van de informatie die in die ene initiële vonk Licht bevat waren.

Als volgt verschenen er het minerale (levenloze) en plantaardige (vegetatieve) niveau van de natuur, gevolg door het dierlijke niveau van de natuur en daarna de mens. Alles gebeurde achtereenvolgend, zoals volgens Darwin’s theorie. Behalve dat de oorzaak voor het verschijnen van elke soort de informatie was die initieel ingebed was in de vonk van het Licht. Deze vonk bevatte in de eerste instantie alle informatie over ons hele universum.

Echter kunnen we alleen het extern verschijnen observeren uit een soort naar de ander, en we interpreteren dit op een onjuiste manier, waarbij we denken dat de ene soort uit de ander is geëvolueerd, als in feite dit gebeurd is wegens het verwezenlijken van de informatie genen (Reshimot).

Zoals de Ari in zijn boek, De Boom des Levens, geschreven heeft, verschenen de mens uit de aap duizenden jaren geleden (zie Deel 3 van Talmud Eser Sefirot) – Echter, de eerste Mens, wat wil zeggen de eerste persoon die de Schepper verworven heeft, 5769 jaar geleden, was Adam. Zijn naam komt van het woord Edame, wat betekent “gelijk aan de Schepper”.

We vieren deze datum als het Nieuwe Jaar, en onze chronologie begint ermee. Dit is omdat vanaf die datum, binnen 6.000 jaar alle mensen het niveau van de Schepper zullen moeten verwerven – de volledige correctie van hun egoïsme.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: Kabbalah, Science and Religion on Man’s Creation and Evolution
Laitman.com Post: Kabbalah Explains the Emergence of Matter, the Universe and Humans
Laitman.com Post: We Are at the Critical Point of Our Development
Laitman.com Post: Where Did We Come From?
Laitman.com Post: The Vatican Accepts Darwin’s Theory, But Kabbalah Does Not
Laitman.com Post: New Research Puts the Darwinian Theory In Question
Laitman.com Post: Darwin’s Theory No Longer Works In Our Times

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed