Als Je Twijfelt, Moet Je Doorgaan! (Voor Gevorderden)

mans-relationship-with-the-creator-is-like-a-dramatic-love-story1Een vraag die ik ontvangen heb: Ik wil heel graag boven mezelf uitstijgen om de behoeften van anderen te voldoen, maar ik voel dat dit eigenlijk alleen mijn eigen egoïsme zal vervullen. Zelfs als ik Kabbalah verspreid, aan vrienden schrijf over het belang van het doel, of studeer, begrijp ik dat ik mezelf aan het bedriegen ben. Hoe kan ik eigenlijk iets voor het doel doen en niet voor mezelf? Hoe kan ik iets doen zonder er iets voor terug te ontvangen?

Mijn Antwoord: Het Omringende Licht schijnt neer op je als je deze handelingen verricht – als je studeert, aan de vereniging in de groep werkt, en Kabbalah verspreidt. Dit Licht beïnvloedt je in de mate dat je boven je egoïsme wenst uit te stijgen door middel van je handelingen. Of met andere woorden, het Licht schijnt op je neer in de mate van jouw gelijkheid ermee.

Dit Licht corrigeert geleidelijk jouw intentie van “omwille van jezelf” naar “omwille van je naaste of omwille van de Schepper”. Beetje bij beetje, beïnvloedt de gloed van dit Licht jouw verlangen, beginnende bij het zwakste egoïstische verlangen, met een Aviut (dikte) van nul. Dit stadium wordt genoemd Shoresh. Als het Licht er klaar mee is met het corrigeren van de intentie van dit niveau van Aviut (dikte), zal je onmiddellijk de openbaring van de Hoogste Wereld of de Schepper voelen. Maar totdat dit gebeurt, is er alleen één ding dat je kunt doen – doorgaan!

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: What To Do If You’re an “Altruist”
Laitman.com Post: We Are Playing Against Our Egoism
Laitman.com Post: The Surrounding Light’s Influence Depends On Your Aspiration to the Future State (Advanced)
Kabbalah Today Article: “Light”—the Kabbalistic Meaning

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed