Waarom Ben Ik Hier?

eat_survive_reproduce

Baal HaSulam begint het fundamentele Kabbalistische boek, “De Inleiding tot Talmud Eser Sefirot“, met de volgende woorden:

1. Nu ik begin te spreken, voel ik een grote behoefte om de ijzeren muur te breken, die ons gescheiden heeft gehouden van de wijsheid van Kabbalah…

2. Inderdaad, als we ons echt voornemen om die éne beroemde vraag te beantwoorden, weet ik zeker dat alle vragen en twijfels, over het bestuderen van Kabbalah als regen voor de zon zullen verdwijnen. Die weerbarstige vraag, die de hele wereld stelt, is namelijk: “Wat is het doel van mijn leven?”. Het beperkte aantal jaren van ons leven, die ons zoveel kosten en de ontelbare pijnen en kwellingen, die we ondergaan om ze helemaal te vol te maken, wie geniet ervan? Of om precies te zijn, wie ontvangt er de voldoening van?
Het is inderdaad waar dat de historici moe zijn geworden van het overdenken van deze vraag, vooral in onze generatie. Niemand wil zich ermee bezig houden. Toch staat de vraag nog steeds overeind, net zo bitter en intens als altijd. Soms komt hij ongenood op onze weg, knaagt aan ons verstand en vernedert ons tot op het bot, voordat we de bekende truc vinden om weer doelloos te mee te drijven met de gebeurtenissen van het leven net zoals de dag ervoor…

Om je te helpen deze vraag te beantwoorden, wordt Kabbalah nu aan je geopenbaard! Door hem te beantwoorden zul je mens worden; en hoewel de vraag een mysterie blijft – blijf jij dat niet!

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: Why Didn’t the Monkeys Come Down From the Trees?
Odessa Congress – October 2005: Lesson on The Last Stage of Evolution

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed