Over De Fases Van De Volledige Correctie

purpose

Twee vragen die ik over de Volledige Correctie heb ontvangen:

Vraag: In een van uw ochtendlessen heeft u gezegd dat er aan het eind van de correctie (Gmar Tikkun), de religies alleen als traditie zullen overblijven. Zal de mens in de stoffelijke vorm bestaan aan het eind van de correctie om door te kunnen gaan met het nahouden van de tradities? Of zal de mens een geest worden, waarna alle materie van de fysieke tradities zal verdwijnen?

Mijn Antwoord: Er zijn verschillende staten van de volledige correctie: specifiek individueel, collectief individueel, verenigd collectief in Tzimtzum Bet, verenigd collectief in Tzimtzum Aleph en absolute samensmelting met de Schepper. Zolang er zelfs maar één ongecorrigeerde ziel is, zal onze wereld doorgaan te bestaan in onze waarneming. En alleen als de algemene correctie voltooid is, zal onze wereld en alle andere werelden in onze perceptie integreren in de Wereld van Oneindigheid.

In werkelijkheid is er slechts één staat – de Wereld van Oneindigheid, en alle werelden zijn slechts filters voor het Hoogste Licht in onze gebrekkige waarneming ervan. Met andere woorden, de werelden zijn de graden van verhulling van de enige staat die bestaat, de Wereld van Oneindigheid.

Vraag: Wat betekent het dat we de staat van de Volledige Correctie naderen?

Mijn Antwoord: Het is de staat waarin alle zielen in één opgaan en de Hoogste Kracht vervult en ze en manifesteert zich erin. Elke persoon zal dan iedereen anders als zichzelf waarnemen, en zal daarom zichzelf waarnemen als eeuwig en perfect, net als de Schepper.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: The Writings of the Last Generation
Talk: “The Structure of the Soul”
The Path of Kabbalah: “The Body at the End of Correction”
“Introduction to the Book of Zohar”: “Items 13-18″
Lesson on Shamati #69: “First Will Be the Correction of the World”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed