Door Onze Intenties Te Veranderen, Kunnen We De Hele Werkelijkheid Veranderen

Changing the World Starts With Changing Our IntentionsEen vraag die ik ontvangen heb: Wat kan iedereen doen om de situatie in de wereld te veranderen?

Mijn Antwoord: Geen fysieke, wetenschappelijke of sociale actie zal onze wereld veranderen. Maar ook al kunnen we de wereld niet veranderen, misschien kunnen we wel de mens veranderen? Wat zal dit ons opleveren?

Fysici komen tot de ontdekking dat de resultaten van wetenschappelijke experimenten afhankelijk zijn van de aanwezigheid van de mens, ook al kennen ze de mate of de aard van deze afhankelijkheid nog niet. Kabbalah bestudeert hoe het bewustzijn en de intenties van de mens, de werkelijkheid beïnvloeden, en hoe we deze invloed onder controle kunnen krijgen om de werkelijkheid te veranderen!

Er is een eerste, constante en absolute werkelijkheid – De Wereld van de Oneindigheid. Daarnaast is er een werkelijkheid die we door middel van onze intenties creëren. In onze wereld, hebben we tot nu toe nooit onze egoïstische intenties veranderd. We wisten niet dat door het veranderen van onze intenties van “omwille van mezelf” naar “omwille van de anderen” we in feite onze werkelijkheid veranderen.

We wisten niet dat we de werkelijkheid kunnen beïnvloeden, zelfs zó dat we gelijk kunnen worden aan de eigenschap van de Schepper: “geven en liefde”. Kabbalah leert ons hoe we dit moeten doen.

Aan het einde van onze spirituele ontwikkeling, zullen we ervan overtuigd zijn dat het enige dat we dienen te veranderen wijzelf zijn (en niet perse de wereld). Door dit te doen, veranderen we niet alleen onze wereld, maar de hele werkelijkheid, van stoffelijk naar spiritueel, van leven in het lichaam, naar leven in de ziel.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: The Condition of Entering the Upper World Is Mutual Guarantee
Laitman.com Post: Intention Is Action
Laitman.com Post: The Remedy for the Global Crisis
icon for podpress  De Wereld Veranderen | Bekijken

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: