Waarom Mensen Liever Gratis Werken Dan Tegen Een Laag Salaris

Polygamy Is the Key to a Long Life - So Says New ResearchEen vraag die ik ontvangen heb: Een aantal jaar geleden, zond AARP (een Amerikaanse organisatie die voor de rechten en welzijn van ouderen opkomt) een verzoek aan advocaten om hun diensten aan de minderbedeelde senioren, tegen een gereduceerd tarief van $30 per uur [een gemiddelde advocaat kost $150-$300 per uur] aan te bieden. Bijna iedere advocaat weigerde. Daarna veranderde de organisatie haar strategie. Ze stuurden opnieuw het verzoek uit, maar deze keer stelden ze een andere vraag: zouden de advocaten bereid zijn om te helpen en gratis bijstand te verlenen aan de behoeftige senioren? Deze keer, zeiden de meeste advocaten ja. Waarom?

Mijn Antwoord: Omdat het dan geen werk meer is, maar liefdadigheid. Goedkoop werk vernedert mensen, daar waar gratis werk (liefdadigheid) gerespecteerd wordt.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Crisis and Resolution

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed