Je Moet Ontwaken Om De Werkelijkheid Van Dromen Te Kunnen Onderscheiden

you-cant-teach-anyone-through-forceVragen die ik ontvangen heb over dromen, terminale kanker, manische stoornissen en Vrije Metselaars:

Vraag: Mijn zoon vroeg: “Hoe kan ik weten als iets wel of niet een droom is?

Mijn Antwoord: Je kan het weten als je eenmaal “wakker” bent!

Vraag: Onze vader heeft kanker. Vandaag werd ons verteld dat hij nog ongeveer twee maanden heeft te leven. Hij weet hier niets over. Wat is uw advies: moeten wij het aan hem vertelen of hem in het duister laten?

Mijn Antwoord: Vertel hem er niet over en help hem vrolijk te blijven.

Vraag: Als ik mijn gedachten niet kan beheersen, omdat ze aan me van bovenaf gegeven worden, wat moet ik dan doen om ze te verdragen? Ze teisteren en schaden me. Ik heb een psycholoog geraadpleegd en ik werd gediagnosticeerd met een manische stoornis. De medicatie helpt echter niet. Wat is uw advies?

Mijn Antwoord: Kabbalah vereist een grote mate van inspanning, zowel fysiek als mentaal. Om deze reden is het niet voor jou. Nog niet in ieder geval.

Je moet op zoek gaan naar een juiste behandeling. Reken niet op een of andere soort “genezer” om langs te komen en je te genezen, maar wend je eerder tot medicijnen, sport en massage. Ter aanvulling, moet je veel werken, in het bijzonder fysiek werk verrichten.

Vraag: Wat denkt u over Vrij Metselaars die nog steeds actief zijn wereldwijd? Ziet u een kans om met ze samen te werken?

Mijn Antwoord: Nee!

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: How to See a Wonderful World
Laitman.com Post: What Do a Healthy Mind and Body Have to Do With Kabbalah?
Laitman.com Post: The Masons Are Scared of Kabbalah
Kabbalah Today Article: Unraveling The Zohar – a Wakeup Call
Talk: “Perception of Reality”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed