De Manier Om De Schepper Te Onthullen Is Het Juiste Verlangen

revealDrie vragen die ik ontvangen heb over het spiritueel verlangen:

Vraag: Als eerste wil ik u bedanken voor het geweldige Congres in Blackpool waar ik ontzettend van heb genoten. Welke gebeden moeten we als potentiële Kabbalisten uitspreken? Ik heb de kinderles over het gebed gekeken, maar ik kan het antwoord niet vinden. Is er een specifiek gebedenboek dat we moeten gebruiken?

Mijn Antwoord: Een gebed is het verlangen uit het hart. De persoon dient alles eraan te doen om zijn hartsverlangen het doel van de schepping te maken – de onthulling van de Schepper.

Vraag: Waarom wenst de Schepper dat we Hem nodig hebben?

Mijn Antwoord: Omdat Hij de eigenschap van “schenking en liefde” binnen ons in is. En deze eigenschap creëert het gevoel – binnen ons in – van een eeuwig en perfect leven.

Vraag: U zegt dat een persoon een “gebrek” dient te voelen. Wat voor een gebrek heeft u het hier over: spiritueel of stoffelijk?

Mijn Antwoord: Dit betekent dat je moet onthullen dat je niet van anderen houdt, en het op zo’n manier onthullen dat het jouw zelfliefde zal onderdrukken. Het is net alsof je naar de top van de berg van jouw egoïsme stijgt door liefde voor anderen, en in deze mate, zal de Schepper aan jou geopenbaard worden, of beter gezegd binnen jou in.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: The Meaning of Prayer and Blessings
Laitman.com Post: Man’s Relationship With the Creator Is Like a Dramatic Love Story
Laitman.com Post: Questions from Pharaoh – Our Egoism (Advanced)
Camp Mt. Sinai
Shamati #86: “And They Built Store-Cities”
icon for podpress  Prayer [03:35m]: | Download

One Comment

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: De Manier Om De Schepper Te Onthullen Is Het Juiste Verlangen Laitman.nl Artikel: De Betekenis Van Gebed En Zegeningen Laitman.com Post: What Is a True Prayer? […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed