Baal HaSulam Over De Menselijke Natuur

Baal HaSulamBaal HaSulam. “Vrede in de Wereld“:
“De aard van elk individu is om het leven van alle andere mensen in de wereld uit te buiten, ten bate van zichzelf. En alles wat hij aan de ander geeft, is puur uit noodzaak, met het doel om de ander op een slimmere manier te gebruiken, zodat zijn vriend het niet zal voelen en aan hem zal toegeven.

Baal HaSulam. “De Toespraak ter Viering van de Conclusie van de Zohar“:
Hoe kan men volledige gelijkheid van vorm met de Schepper bereiken, zodat al zijn handelingen zullen zijn met het doel aan anderen te geven, als de essentie van de mens het ontvangen voor zichzelf is? Van nature zijn we niet in staat om zelfs het geringste te doen, om anderen te baten. Als we aan anderen geven, zijn we gedwongen te verwachten dat we uiteindelijk een waardige beloning zullen ontvangen. En als de persoon tevreden is met zijn huidige toestand, is hij niet in staat om zelfs de geringste beweging te maken. Hoe kan dus iemands elke handeling gericht zijn op het aan anderen schenken en niet voor zichzelf?

Baal HaSulam. “Inleiding tot het Boek van Zohar“, punt 20:
Onze essentie is net als de essentie van alle delen van de schepping, die niets meer of minder is dan de wens te ontvangen.

One Comment

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Baal HaSulam Over De Menselijke Natuur  Baal HaSulam Article: “The […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: