Hoe Meer Je Neemt, Hoe Minder Je Hebt

Vragen die ik ontving aangaande waar kracht te vinden langs het spirituele pad:

Vraag: Rabbi Meir reed in een rijtuig getrokken door een paard met slechte ogen en benen. Tijdens zijn reis ontmoette hij een rabbi uit Lisa, die had een rijtuig dat getrokken werd door vier paarden. Rabbi Meir vroeg: “Waarom vier?” Waarop de ander antwoordde, “Op die manier kunnen ze het rijtuig uit de modder trekken.” Waarop Rabbi Meir mompelde, “Mijn paard kan me niet uit de modder trekken, het loopt er simpelweg omheen.”
Kunt u dit alstublieft uitleggen ?

Mijn antwoord: Men zou slechts het minimum van deze wereld moeten nemen, om eruit te komen. Het lijkt er alleen maar op dat je, hoe meer je neemt, hoe sterker je wordt, maar in feite weerhoudt dit je alleen maar. Men zou moeten vooruitgaan in bescheidenheid en er van uitgaan dat er hulp komt, eerder dan het af te dwingen.

Vraag: Wat moet iemand doen wanneer hij overmand wordt door een “bezwaard hart”?

Mijn antwoord: Lees de artikelen van Baal HaSulam, zing en dans, doe aan sport, en best van alles – heb maaltijden met vrienden.

Vraag: Kan ik dit gevoel met anderen delen?

Mijn antwoord: Nee.

Vraag: Waarom niet?

Mijn antwoord: Het is nergens voor nodig om ook het hart van je vrienden te bezwaren!

Verwant Materiaal:

Laitman.com Post: Reflections on the Crisis
Laitman.com Post: The Right Path Is Paved With Confusion Together With Clarity
Intention During a Festive Meal

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed