Hoe Kabbalah tegen geluk hebben aankijkt

276.02Vraag: De meeste mensen denken, dat geluk hebben iets willekeurigs is dat om de een of andere onbekende reden plaatsvindt. Ongeveer zeven procent beschouwt geluk hebben als iets wat buiten onze controle ligt. Denkt u dat geluk hebben afhankelijk is van de persoon?

Antwoord: Ja, geluk hebben hangt van de persoon af, voor zover hij er iets over te zeggen heeft. Wij kunnen namelijk geluk voor de toekomst projecteren en op die manier denken dat het ons meezit.

Vraag: Sommige psychologen zeggen dat je, om succesvol te zijn, vier principes moet volgen: potentiële kansen om je heen opmerken, luisteren naar je eigen intuïtie, afstemmen op positiviteit en filosofisch denken over de moeilijkheden in het leven. Wat is geluk hebben voor u?

Antwoord: Voor mij is geluk hetzelfde als voor iedereen: in het leven de doelen bereiken die ik voor ogen heb.

Vraag: Zijn er speciale principes in Kabbalah die ieder mens kunnen helpen om de eigenaar van geluk te worden?

Antwoord: Ja. Het is een feit dat wij ons in het veld bevinden van de Kracht die de Schepper genoemd wordt. Volgens Kabbalah kunnen wij dit veld beïnvloeden tot een positief, veelbelovend gebied, zodat het ons aantrekt en overeenstemt met onze doelen. Daarom beschouwt Kabbalah geluk als de vervulling van correct gestelde voorwaarden.

Deze omvatten mijn wens om dichter bij andere mensen te komen, om via hen dichter bij de Schepper te komen en om de staat te bereiken waarin ik persoonlijk niets anders nodig heb dan dit dichter bij elkaar komen, goede gedachten over anderen en via hen bij de Schepper te komen. Als ik in deze staat ben, ontbreekt het mij aan niets. En zo ga ik verder, leef ik en ontwikkel ik mij.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/06/how-kabbalah-regards-luck/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From KabTV’s “Spiritual States” 5/24/22

Related Material:

Good Luck To Us All!

Drops Of Luck

What Is Happiness?

Filed under: Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

One Comment

  1. Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good. https://accounts.binance.com/cs/register-person?ref=V2H9AFPY

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed