Macht moet vriendelijk zijn

294.2Vraag: Staan mensen met een duidelijk waarneembare neiging tot macht dichter bij correctie en de spirituele ontwikkeling? Volgens de piramide van verlangens zouden ze meer ontwikkeld moeten zijn.

Antwoord: Misschien staan zij dichter bij de erkenning van het kwade van macht, maar dat hangt van de omstandigheden af. Het is een feit dat macht niet over één persoon gaat. We hebben het over iemand die in een maatschappij leeft. Daarom kunnen wij niet los van de maatschappij en van de uiterlijke omstandigheden over hem spreken.

Wij moeten dus rekening houden met een persoon, de maatschappij, de Schepper en de manier waarop de Schepper ons via de maatschappij bestuurt.

Vraag: Hoe zal in de toekomst het verlangen naar macht in een mens tot uitdrukking komen?

Antwoord: Ik hoop dat wij aan mensen zullen laten zien dat macht vriendelijk en zorgzaam moet zijn, zoals de macht van een moeder over haar baby. Zo zou de macht van de maatschappij over het individu moeten zijn, verder niets.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/04/power-has-to-be-kind/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From KabTV’s “Spiritual States” 3/22/22

Related Material:

What Should A Leader Be Like?

Ruled By Egoism

Lust For Power

Filed under: Crisis, Globalization | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed