Een Baby Onder Het Hart Van Zijn Moeder

laitman_232_03_0Rabash: “Betreffende Waarheid en Geloof”: De ware vorm ervan is Ibur (conceptie), het niveau van kleinheid. Omdat het echter niet uitsluitend uit kleinheid bestaat, wordt het als een gemis beschouwd en overal waar er in Heiligheid een gemis is, hebben de Klipot (schillen) er grip op. Dan kunnen de Klipot tot een misgeboorte leiden, dit betekent dat het spirituele embryo zal ‘vallen’ voordat het de fase van conceptie heeft voltooid. Daarom moet er een factor van uitstel zijn die de fase van heelheid mogelijk maakt, namelijk de fase van grootheid, want een embryo is in de schoot van de moeder (deel van zijn moeder), daarom wordt de ongeborene niet bij de eigen naam genoemd. Daarom eet het embryo alles wat zijn moeder eet, dit betekent dat alles wat het embryo ontvangt in de Kelim (vaten) van de moeder aanwezig is. Dus zelfs als het embryo geen passende Kelim heeft om grootheid te ontvangen, kan het in de Kelim van de Hogere ontvangen, van de moeder, want het cijfert zichzelf volkomen weg voor de moeder en heeft geen eigen entiteit.

Dit wordt de fase van Ibur genoemd, als het zich volkomen wegcijfert voor de Hogere en dan grootheid ontvangt, bevindt het zich in een staat van heelheid, dan hebben de Klipot geen grip. Om deze reden wordt dit de uitstellende Kracht genoemd. Daarom is het bescherming, zodat het embryo in spiritualiteit niet zal vallen, zoals een misgeboorte in de fysieke wereld, want de fysieke moeder moet haar embryo bij zich houden zodat er – God verhoede het – niets verkeerd zal gaan, het is eveneens zo in spiritualiteit.

Het is moeilijk om de spirituele staat van het embryo uit te leggen, want in de fysieke wereld zien we alleen de uiterlijke vorm en externe verschijnselen en we weten niet welke innerlijke krachten hun invloed uitoefenen op zowel de moeder als het embryo. Het embryo moet zich in een staat van heelheid bevinden, anders kan het niet groeien. Het embryo kan niet groeien in omstandigheden van beperking, druk en gebrek. Het moet alles ontvangen wat de moeder heeft.

Hoewel er een compleet systeem is dat voor het embryo zorgt, is het met het lichaam van de moeder verbonden. Dit betekent dat het embryo kracht nodig heeft om zich voor de grootheid van het Hogere Niveau te annuleren. Dan zal het ervaren dat het zich in een staat van heelheid bevindt en zo zal het kunnen groeien.

De Hogere opent zich iedere keer iets meer naar het embryo en het embryo moet zich steeds meer sluiten om zo van beneden af te ontvangen, in afwijzing en tegelijkertijd ook in een staat van heelheid. We kunnen zien dat hier twee tegenstellingen geïntegreerd zijn.

Hoewel het embryo zich volledig in de moeder bevindt, gebruikt het de eigen verlangens niet maar het annuleert deze verlangens en het bevindt zich in een staat van totale toewijding aan de moeder, dankzij deze wijze van handelen groeit het.

Het groeit geleidelijk van het ene niveau naar het volgende. De Hogere opent iets meer Licht voor het embryo en enerzijds gebruikt het embryo zijn verlangen om te ontvangen omdat het op deze wijze groeit. Het gebruikt het verlangen om te ontvangen echter van beneden naar boven, zonder innerlijk te ontvangen, en het wijst alles af omdat het wil geven. Elke keer heeft het meer kracht, een groter verlangen om zich aan de Hogere te hechten.

We moeten proberen om al deze details in de workshop te verhelderen. Hoewel het moeilijk is, moeten we ons steeds meer inspannen om dichter bij deze staat te komen en er zoveel mogelijk binnen treden. Ons volgende niveau is een spiritueel embryo waarnaar we moeten opstijgen.

In feite hebben we het al bereikt. Dat we het moeilijk vinden om ons dit voor te stellen is in feite een goede staat, we voelen ons verward en we kunnen het niet begrijpen. Deze weerstand zal ons helpen om ons met meer kracht vast te klampen aan de kleine details die vlakbij ons zijn.

From the Preparation to the Daily Kabbalah Lesson 2/12/14

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: