Deze Denkbeeldige Wereld

laitman_433_02Vraag: Onlangs hoorde ik u spreken over een denkbeeldige werkelijkheid waarin wij bestaan. Maar ik hoor u, u praat tegen mij. Nu probeer ik te begrijpen over wat voor denkbeeldigs het hier gaat. Als deze werkelijkheid denkbeeldig is, wat is dan de ware werkelijkheid?

Antwoord: Inderdaad. Wat voor ons nu de werkelijkheid lijkt te zijn, wordt een denkbeeldige werkelijkheid genoemd omdat deze alleen in onze verbeelding bestaat.

Wij hebben de indruk dat wij in een bepaalde realiteit bestaan, maar eigenlijk is deze werkelijkheid in ons aanwezig. Het is precies andersom! Dit wordt aan Kabbalisten onthuld op het moment dat zij de spirituele wereld binnentreden. Nu is het heel moeilijk voor ons om het hiermee eens te zijn. Kabbalisten vertellen dit echter aan ons.

Iemand die de Hogere Wereld gaat voelen, begrijpt dat de werkelijkheid die we nu waarnemen denkbeeldig is. Deze bestaat in onze vijf zintuigen en zij beelden een denkbeeldige werkelijkheid in ons af, we hebben het gevoel dat we ons in een enorm grote wereld bevinden en dat er zich van alles om ons heen bevindt. In feite is alles echter in ons aanwezig.

Moderne natuurkundigen zeggen dat zij onlangs ontdekt hebben dat wij ons in een denkbeeldige werkelijkheid bevinden, in een soort computer programma en dat we niet kunnen zeggen dat de wereld die we voelen objectief bestaat. Hij bestaat in onze waarneming, in onze zintuigen.
From Israeli Radio Program 103FM, 6/21/15

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: